FOTO Exercițiu de amploare la Isaccea, în care au fost angrenate mai multe structuri ale statului

Forțe impresionante ale ISU Delta Tulcea au fost trimise la Isaccea. FOTO ISU Delta Tulcea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “DELTA” Tulcea a desfășurat un exercițiu complex determinat de producerea unui cutremur de 7,4 grade pe scara Richter. În exercițiu au fost antrenate și forțele Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului de Poliţie Județean, ai Serviciului de Ambulanță Județean, ai Crucii Roșii precum și ai Comitetului pentru Situații de Urgență Isaccea, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Isaccea.

Scenariul exercițiului a fost compus din trei părți, din care nu au lipsit situații introduse pe moment, toate în scopul de a antrena forțele proprii, precum și pe cele participante. La exercițiu au participat în mod activ 34 de subofițeri, 4 ofițeri, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale SMURD, 2 autospeciale pentru muncă operativă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, 1 autospecială de transport container Căutare-salvare, 1 autospecială de descarcerare grea.

Cele trei părți ale exercițiului au constat în extragerea și transportul victimelor cutremurului către Punctul medical avansat, în vederea acordării primului ajutor, (pentru extragerea victimelor s-au folosit mai multe procedee specifice de salvare de sub dărâmături și de la înălțimi), stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul etajului 2, și intervenția echipajului CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) pentru cercetarea și stabilirea tipului de substanță generat de fisurarea unui recipient ce conținea o substanță toxică, precum și extracția unei victime afectate de aceasta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*