FOTO Bucurie de Ziua Copilului, la Hamcearca. Noul teren de sport de lângă școală, inaugurat cu o festivitate de 1 Iunie

Teren de sport. FOTO Primăria Hamcearca

În ultima zi a lunii mai, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului, în comuna Hamcearca din județul Tulcea a fost inaugurat noul și modernul teren de sport, în aer liber, amplasat în imediata vecinătate a Școlii Gimnaziale din localitate. Evenimentul a fost un motiv de imensă bucurie atât pentru cei aproximativ 90 de copii care învață la această școală, dar și pentru cadrele didactice și pentru autorități. De altfel, terenul a și găzduit, cu această ocazie, primul eveniment important, o festivitate de 1 Iunie, la care elevii cu rezultate deosebite de la Școala Gimnazială au fost premiați cu medalii, cupe și diplome de Copil Fericit.

Sărbătoarea a cuprins momente artistice și competiții sportive demonstrative, iar în pauze copiii s-au delectat cu dulciuri, pizza și înghețată. Un moment emoționant a trăit și primarul comunei, Ion Acceleanu, care a primit din partea elevilor diploma de Prieten al Copiilor.

„Noi ne-am dorit acest teren încă din anul 2002, când am venit la comasare, când am reunit la Hamcearca structurile Nifon și Balabancea, pentru că nu aveam, în curtea școlii nu exista teren de sport. Acum, cu minunea asta, pentru că, am mai spus, în momentul în care vine cineva în vizită la noi, fie de la inspectoratul școlar, fie colegi din alte școli, rămân impresionați de ceea ce văd. Terenul arată extraordinar de frumos și de util”, a declarat, pentru TLnews, directoarea școlii din Hamcearca, prof. Olimpia Chițu.

De acum înainte, toate orele de educație fizică și toate evenimentele festive organizate de școala din localitatea Hamcearca se vor defășura pe generosul teren de sport aflat în aer liber, dotat și  cu tribune pentru spectatori.

„Este organizat în așa fel încât putem să avem și copii în tribună, putem să organizăm și diverse ateliere pe teren. De altfel, în toate pauzele, copiii nu știu cum să alerge mai repede la teren, pentru că da, este foarte util, abia îl așteptam, este una dintre marile noastre realizări”, a mai completat prof. Olimpia Chițu.

Pe de altă parte, inaugurarea noului teren de sport îi oferă primarului Ion Acceleanu o undă de speranță să vadă înfăptuit un alt proiect pentru care de mulți ani încearcă să obțină finanțare și anume o sală de sport pentru copiii din comună, un spațiu destinat activităților de educație fizică viabil pentru orice tip de anotimp.

„Ne mândrim cu faptul că am reușit să construim pentru cei 130 de copii, școlari și preșcolari, din comuna Hamcearca acest teren de sport cu bani de la bugetul local. Elevii sunt dornici să facă sport, sunt susținuți de școală în acest sens și m-a mâhnit să aflu că, pentru antrenamente, erau nevoiți să facă naveta la Luncavița. Atunci, împreună cu Consiliul Local am luat decizia să construim un teren de sport, aici, la noi în comună”, a declarat primarul Ion Acceleanu.

Investiția a costat în jur de 80.000 de euro, un preț infim plătit de la bugetul local pentru bucuria nemărginită a copiilor care adoră să facă sport în aer liber, o activitate care de altfel îi ajută să se dezvolte armonios atât fizic, dar și moral prin valorile care le sunt insuflate.

Standul cu dorințe, la Ziua Comunei Hamcearca

Luna mai a fost una de sărbătoare la Hamcearca. Pe 12 mai, Primăria și Consiliul Local au marcat ziua comunei prin organizarea celei de-a III-a ediții a Festivalului Fermierilor și Producătorilor Locali, un eveniment menit să pună în valoare hărnicia oamenilor din Hamcearca, dar și tradițiile din nordul Dobrogei.

Festivalul s-a bucurat de implicarea Școlii Gimnaziale din comună, ai cărei elevi au oferit momente artistice pe scenă, cot la cot cu artiști de prestigiu ca Irina Loghin, Nicu Paleru, Daniela Gyorfi și formația Azur.

O premieră a acestei a treia ediții a Festivalului Fermierilor și Producătorilor Locali a fost standul copiilor.

„Și în prima și în a doua ediție a festivalului organizat de zilele comunei, elevii s-au implicat în activități cu un program artistic. Anul acesta a fost diferit, deoarece, la inițiativa copiilor, am conceput altfel participarea noastră la ziua comunei. Astfel, în afară de programul artistic pe care l-am prezentat, elevii s-au mobilizat, antrenați de cadre didactice și ajutați de părinții lor pentru a organiza un stand cu produse tradiționale și obiecte confecționate de ei în săptămâna Școala Altfel. L-am și numit Standul cu Dorințe”, a mai dezvăluit directoarea Olimpia Chițu, pentru TLnews.

Dascălul mărturisește că totul a pornit de la o inițiativă a școlii de a veni în sprijinul echipelor de handbal feminin și masculin formate din elevii de gimnaziu.

„Avem echipă de fotbal care participă la competiții, avem și echipă de handbal și feminin și masculin, în schimb nu avem echipament pentru echipa de handbal. Atunci am făcut și un slogan: Un produs de cumpărați pe sportivi îi promovați. Standul a fost împărțit în obiecte și produse tradiționale. Elevii au vândut delicioasele produse de panificație obținute după rețete tradiționale transmise în familiile lor din generație în generație. Obiectele au constat în tot felul de picturi pe sticlă, pe lemn, obiecte decorative, iar prin cumpărarea lor s-a susținut nu doar sportul din școală, ci și continuarea tradiției culinare nord-dobrogene”, a mai punctat prof. Chițu.

Inițiativa copiilor, susținută de școală și de autoritățile publice locale s-a bucurat de succes, iar micii negustori au reușit să strângă pentru cauza lor suma de 2.000 de lei, bani pe care îi vor folosi pentru a cumpăra echipamentele sportive de care au nevoie pentru handbal. Elevii visează încă la echipamente sportive personalizate pentru echipa lor, însă până când le vor avea continuă să lupte cu mingea pe teren pentru performanțe care să îi facă notabili, mai ales că acum au la doi pași de școală și spațiul adecvat pentru antrenamente de nivel competițional.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*