Doi deținuți din Penitenciarul Tulcea, bănuiți de mai multe țepe prin metoda „Accidentul“

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Deținuții din Penitenciarul Tulcea făceau parte dintr-o grupare mai mare care se ocupau cu țepe prin metoda „Accidentul“. Victimele erau toate din municipiul Constanța, iar paguba creată este de 80.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în intervalul 31 august – 23 septembrie 2017, doi dintre suspecți, în timp ce executau o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Tulcea, au apelat telefonic și indus în eroare 8 persoane, prin declinarea unor calități mincinoase, creând un prejudiciu total de 80.000 de lei. La domiciliile acestora au fost trimiși alte patru persoane, care au ridicat banii.

Persoanele vătămate erau induse în eroare cu privire la faptul că, membrii familiei au fost implicați în evenimente rutiere, iar pentru soluționarea acestora trebuie să plătească o anumită sumă de bani.

Polițiștii constănțeni au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție.

Sfatul polițiștilor

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, polițiștii vă sfătuiesc să cereți apelantului cât mai multe detalii privitoare la unitatea medicală, de Poliție sau de Parchet, acolo unde s-ar afla ruda implicată în accident.
Totodată, probați veridicitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoștințe etc.), care vă pot oferi informații suplimentare și nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea. Escrocii mizează tocmai pe reacția de moment, cu un impact emoțional puternic.

Dacă apelantul ,,vă recomandă” discreția, sau vă spune că nu este posibilă o legătură directă cu ruda dumneavoastră, întrucât autoritățile au ridicat telefonul, trebuie să știți că reprezentanții Poliției sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale persoanelor implicate în accidente rutiere.

NU depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute și, în niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana apelatantă, înainte de a discuta cu un polițist, apelând numărul de urgență ,,112”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*