Delta Dunării se află în Top 10 destinații din țara noastră pe care la propune Clubul Presei de Turism – FIJET România pentru anul 2023, ocupând locul trei, după Fundata și Bucovina. Județul Tulcea mai are în acest top alte două destinații, respectiv Gura Portiței și Sulina. Celelalte destinații selectate de către membrii FIJET Romania sunt Durău, Țara Moților, Șinca Veche, Complexul Sturdza – Miclăușeni și Țara Hațegului.
România este o țară care merită să fie promovată turistic, astfel că membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România au lansat un proiect intitulat „Destinațiile FIJET România 2023”. Astfel, FIJET România a demarat o acțiune de identificare a zece destinații deosebite din România, pentru a le face și mai cunoscute, în țară și în străinătate – prin intermediul colegilor din filialele naționale ale FIJET World, și pentru a premia felul în care arată și se mișcă turismul din zona respectivă.
Prin acest proiect se dorește să se atragă atenția asupra unor locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit, locuri în care lucrurile se fac bine și oamenii merită să fie încurajați pentru eforturile depuse.
Festivitatea de premiere a celor mai votate „Destinații FIJET România” este programată joi, 23 februarie, la ora 14.00, la în cadrul Târgului de Turism al României de la ROMEXPO, Pavilionul B2, la standul Clubului Presei de Turism – FIJET Romania (73B). Membrii FIJET România au fost la fața locului, au văzut cum arată destinațiile, au scris despre ele, le-au propus și le-au votat și acum le prezintă pe site-ul https://clubpresaturism.ro și pe pagina de Facebook FIJET Romania – Clubul Presei de Turism.
„Nu greșesc dacă afirm că este primul top al destinațiilor turistice din România, propus de jurnaliști de specialitate. Colegii din FIJET Croația organizează, înainte de Crăciun, o superbă gală de premiere a celor mai buni jurnaliști de turism, a celor mai bune idei de promovare turistică și a celor care inovează în industria turismului. Colegii din Spania organizează, coincidență!, la Târgul internațional de turism de la Madrid, FITUR, o gală de premiere a performerilor industriei hoteliere, ai sectorului vini-viticol și din transporturi. Noi am adăugat acestor inițiative apărute în țări cu o semnificativă pondere a turismului la produsul intern brut un top. Este clasamentul celor mai bune destinații interne, iar acesta poate oferi multe idei pentru vacanțele din această vară. Reacțiile celor care au urmărit postările noastre au confirmat faptul că aveam nevoie de un astfel de top și ne dau încredere pentru a continua!”, declară Ștefan Baciu, președintele Clubului Presei de Turism – FIJET România și inițiator al proiectului.
Iată care sunt cele 10 destinații selectate de către membrii FIJET Romania: Durău, Țara Moților, Șinca Veche, Complexul Sturdza – Miclăușeni, Țara Hațegului, Gura Portiței, Sulina, Bucovina, Fundata și Delta Dunării. Fundata este pe locul 1, urmată de Bucovina și de Delta Dunării.
„Este un proiect pe care noi, cei de la FIJET România, îl considerăm foarte necesar, în contextul în care promovarea turistică a devenit o prioritate: nu se vorbește despre tine, nu exiști. Readucem acum în atenția publicului zece destinații românești remarcabile, dar avem multe locuri frumoase în țară care se pot dezvolta din punct de vedere turistic. La următoarele ediții ale proiectului Destinațiile FIJET România mi-aș dori să putem premia și locuri despre care s-a auzit mai puțin, dar și destinații așa-zis clasice, care fac eforturi să se updateze la turismul prezentului, reinventându-se”, subliniază Grig Bute, vicepreședinte al Clubului Presei de Turism – FIJET România și coordonator al proiectului.
Clubul Presei de Turism – Federația Internațională a Scriitorilor și Jurnaliștilor de Turism (FIJET) România este asociație profesională, persoană juridică de drept privat română, fără scop patrimonial. Clubul Presei de Turism – FIJET România este format din jurnaliști profesioniști din presa scrisă, online, radio și televiziune care înțeleg nevoile și cerințele membrilor asociației și colegilor.
Trofeul „Mărul de Aur”, care va ajunge în curând la Timișoara, este al șaptelea pe care îl primește România după cele conferite mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunării, Mărginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air, municipiului Târgu Jiu pentru operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuși și municipiului Oradea.
Be the first to comment