Cum să-ți întreții eficient și ușor electrocasnicele din gospodărie

Frigider

O bucătărie bine întreținută nu doar că arată impecabil, dar și funcționează fără probleme, ceea ce îți va economisi timp și bani pe termen lung. De aceea, să pui mâna din când în când pe cârpa de praf sau pe soluțiile de curățare nu doar că le va prelungi viața electrocasnicelor, dar te va ajuta și să economisești la facturi. Hai să vedem cum poți face acest lucru eficient.

Întreținerea frigiderelor și congelatoarelor

Frigiderul tău este ca un adevărat atlet, pentru că funcționează non-stop. Pentru a menține în formă un frigider sau o combina frigorifică, curățarea regulată este foarte importantă. Scoate tot din ea o dată la câteva luni și spal-o bine pe dinăuntru cu o soluție de curățare sau bicarbonat de sodiu dizolvat în apă caldă.

Așa vei scăpa de mirosuri și bacterii. Nu uita nici de exterior. O cârpă umedă poate face minuni. Pe lângă curățenie, verifică periodic etanșeitatea ușilor. Dacă combina frigorifică nu se închide bine, nu doar că risipești energie, dar scazi și eficiența aparatului.

Îngrijirea mașinilor de spălat rufe

Mașinile de spălat rufe sunt esențiale în orice casă și, ca orice aparat folosit frecvent, necesită o îngrijire atentă. Pe lângă curățarea filtrelor, a cuvei, sertarelor sau garniturilor, este crucial să te asiguri că mașina este bine fixată pe poziție.

Dacă observi că mașina vibrează  când o folosești, probabil nu este așezată corect. Aceste vibrații puternice pot duce la uzura rapidă a componentelor. Pentru a preveni asta, verifică și ajustează picioarele mașinii astfel încât să stea drept.

Verifică și curăță aragazele și cuptoarele

Aragazele și cuptoarele necesită o curățare profundă în mod regulat pentru a elimina resturile de mâncare și grăsimi, prevenind astfel acumulările și defectarea, care pot deveni un factor de risc de incendiu. Pe lângă curățarea standard, este important să verifici și funcționarea optimă a termostatului cuptorului.

Un termostat defect poate duce la temperaturi de gătit incorecte, fapt care va afecta atât calitatea preparatelor, cât și eficiența energetică. Îl poți verifica periodic cu un termometru pentru cuptor. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că temperatura setată este cea reală și să o ajustezi, dacă este necesar.

Controlează aparatele mici de bucătărie

Aparatele mici, precum mixerele și prăjitoarele de pâine, adună murdărie în locuri greu accesibile. Pentru a le menține eficiente și a le folosi mai mult timp, este bine să le desfaci din când în când și să le cureți bine.

Poți lua lamele blenderului, de exemplu, să le speli separat și astfel elimini resturile de mâncare. Acest lucru împiedică formarea mucegaiului și menține lamele ascuțite. Nu uita să verifici și componentele electrice și că te asiguri că acestea funcționează în parametrii optimi.

Soluții eco-friendly de întreținere

Dacă vrei să faci o întreținere eco-friendly și eficientă a electrocasnicelor, poți folosi și soluții de curățare cu ingrediente naturale, acestea fiind la fel de eficiente ca produsele chimice, dar mult mai sănătoase și blânde cu mediul.

De exemplu, încearcă un amestec simplu și eficient de oțet și zeamă de lămâie. Cu această combinație poți curăța și dezodoriza diverse suprafețe, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, mucegai sau pete de grăsime.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*