Cu bicicleta de-a lungul Dunării – o călătorie printre comorile naturale dunărene

Pe 12 aprilie, ciclistul profesionist Jovan Eraković a început călătoria de-a lungul EuroVelo 6. FOTO ARBDD

Dunărea are o importanță deosebită pentru biodiversitatea Europei, adăpostind specii rare de animale și plante și oferind condiții de viață pentru 110 milioane de locuitori din regiunea Dunării. Ariile protejate dunărene sunt cele mai importante zone pentru conservarea acestor peisaje în diversitatea lor și păstrarea acestora pentru generațiile viitoare.

În cadrul proiectului DANUBEparksCONNECTED, digul de-a lungul Dunării evoluează de la originea sa de infrastructură de prevenire a inundațiilor către o Infrastructură verde care leagă habitate valoroase. Aceste dig dunărean de prevenire a inundațiilor este un “coridor” nu numai pentru animale și plante, ci și pentru oameni deoarece tot mai mulți turiști folosesc Euro Velo 6 pentru ciclism și recreere.

În cadrul uneia dintre activitățile proiectului, din 12 aprilie, ciclistul profesionist Jovan Eraković a început călătoria de-a lungul EuroVelo 6 iar în data de 18 iunie a ajuns la Tulcea, la intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Pe acest parcurs a vizitat toate ariile protejate din rețeaua DANUBEPARKS pentru a afla mai multe despre activitățile de conservare a naturii implementate de proiectul DANUBEparksCONNECTED, informații disponibile publicului, AICI.

Rezumat în cifre:

  • 3.000 de kilometri
  • 10 țări din regiunea Dunării
  • 17 arii protejate
  • 120 acțiuni de conservare DANUBEPARKS

Prin proiectele DANUBEPARKS s-au investit 10 milioane de euro în conservarea naturii pe Dunăre

Parcurile naționale, rezervațiile biosferei și parcurile naturale conlucrează în rețeaua DANUBEPARKS începând cu anul 2007, când a fost lansată Declarația de la Tulcea.

De peste 10 ani, Parcul Național Donau-Auen din Austria coordonează activitatea rețelei. DANUBEPARKS s-a dezvoltat dintr-o comunitate mică de interes într-o marcă-umbrelă recunoscută pe plan european pentru conservarea naturii. DANUBEPARKS a realizat mai multe proiecte transnaționale ale Uniunii Europene și a investit 10 milioane de euro în măsuri implementate de-a lungul Dunării pentru protecția ecosistemelor fluviale, protecția transfrontalieră a speciilor și turismul în natură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*