Costel Vicol, senator USR Tulcea consideră că este nevoie de o strategie de dezvoltare a educației fizice și sportului

Teren de sport. FOTO Pixabay.com

Costel Vicol, senator USR Tulcea consideră că este nevoie de o strategie de dezvoltare a educației fizice și sportului, atât la nivel național, cât și la nivelul județului Tulcea.

Costel Vicol a declarat că încurajează investițiile în activitățile sportive.

”În concepția mea, sportul creează o puternică conexiune spre sănătate, valori și principii solide. Avem nevoie de o strategie de dezvoltare a educației fizice și sportului atât la nivel național, cât și la nivelul județului Tulcea, strategie care să acopere lipsurile actuale, mai ales în contextul în care România ocupă primele locuri la obezitate și boli cardiovasculare. Conceptul este ca atât pentru tineri, cât și pentru adulți deopotrivă, pentru întreaga comunitate să creăm un acces facil la activitățile sportive, astfel încât să devină o rutină și să facă parte din activitățile lor zilnice.

Încurajez în primul rând investițiile în activitățile sportive, pentru rolul benefic al sportului în sănătatea comunităților locale. Sportul are un impact profund asupra sănătății și bunăstării membrilor săi, dar și asupra dinamicii economice a zonei”, a spus Costel Vicol.

Senatorul USR Tulcea consideră că sportul reprezintă o soluție pentru sănătatea comunității.

„Propun susținerea proiectelor care încurajează participarea la activități fizice, cum ar fi ligile de fotbal, baschet, handbal, volei, înot, etc., pentru tineret sau programele de antrenament pentru toate vârstele, care cu certitudine contribuie la reducerea obezității, a bolilor cardiovasculare și la îmbunătățirea sănătății mintale a participanților.

Cu atât mai mult cu cât trăim într-o epocă dominată de tehnologie, în care ecranele și monitoarele acaparează o mare parte din atenția și timpul tinerilor. De aceea consider imperios necesar să promovăm și să încurajăm prin cât mai multe proiecte interacțiunile fizice și comunicarea directă prin sport. Aici cu siguranță putem implica primăriile, școlile, dar și centrele medicale. Asta deoarece, tendința crescută de a petrece ore în șir în fața ecranelor a dus la preocupări serioase legate de sănătatea fizică și mentală a tineretului, precum sedentarismul, izolarea socială și scăderea abilităților de comunicare.

În acest context, este evident că sportul reprezintă o soluție eficientă inclusiv pentru sănătatea comunității, raportat la reducerea riscului de boli cronice, combaterea stresului și anxietății, îmbunătățirea condiției fizice sau promovarea unei stări generale de bine”, a mai spus Costel Vicol.

Parlamentarul tulcean mai afirmă că prin sport oamenii învață să lucreze în echipă.

”Susținerea sportului și încurajarea practicării în toate formele sale oferă cadrul perfect pentru reintroducerea tinerilor în lumea interacțiunilor fizice și a comunicării directe, pe de o parte, iar participarea persoanelor de toate vârstele aduce enorm de multe beneficii. Aș evidenția aici rolul esențial al sportului, care devine atât o metodă de menținere a sănătății fizice, cât și un mijloc important de reconectare umană în această societate digitalizată.

Ceea ce urmăresc în primul rând prin politicile locale de implicare în sport este ca oamenii să învețe valoarea muncii în echipă, să dezvolte respectul reciproc și să își îmbunătățească abilitățile sociale prin interacțiuni directe. Mai mult, este o metodă ideală pentru a contracara sedentarismul și izolarea socială generate de tehnologizarea exagerată.

Susțin implicarea comunităților și instituțiilor educaționale, inclusiv prin atragerea sponsorilor care pot avea un rol cheie în promovarea sportului ca mijloc de reconectare socială și fizică. Concret, la nivel local și județean se pot avea în vedere organizarea de ligi sportive interșcolare, cluburi de după școală dedicate activităților fizice și evenimente sportive comunitare care să adune împreună tineri, familiile lor și membrii comunității” – Costel Vicol.

Costel Vicol mai consideră că prin sport se pot crea legături și conexiuni între generații.

”Am convingerea că prin sport se pot crea legături și conexiuni între generații, generând un spațiu comun pentru dialog și înțelegere între tineri și adulți. Având în vedere că pe plan local, sportul servește ca punte socială, ce are ca efect unirea oamenilor din diverse medii și promovarea unor valori esențiale, consider că are și rolul de a pregăti oamenii pentru provocările vieții, prin disciplină în primul rând.

În consecință, consider că integrarea sportului și a activității fizice în rutina zilnică a unei comunități devine, în contextul descris, o necesitate. Este esențial să valorizăm puterea transformativă a sportului, adoptându-l ca stil de viață și implicând autoritățile locale în tot felul de proiecte și competiții sportive, pași semnificativi în primul rând pentru sănătatea noastră și a comunității în care trăim, dar și pentru dezvoltarea economică a zonei generată de impactul financiar pozitiv din perioada evenimentelor organizate” – Costel Vicol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*