Costel Vicol, senator USR de Tulcea, despre Bacalaureatul 2024: “Un Examen al Provocărilor în care politicul nu își are locul”

Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro
Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro

Senatorul USR de Tulcea, Costel Vicol a mulțumit tuturor elevilor care au participat la examenul de Bacalaureat din 2024.

“Efortul vostru și dedicarea de care ați dat dovadă merită toate aprecierile. Din păcate, un sfert dintre colegii voștri, adică 25%, au ales să nu se înscrie la acest examen. Este un semnal de alarmă asupra stării sistemului educațional din România, care necesită o atenție și reforme urgente”, a declarat Vicol pentru TLnews.

Senatorul USR de Tulcea, Costel Vicol, a subliniat importanța susținerii elevilor și îmbunătățirii condițiilor de învățare.

El a atras atenția asupra amestecului politicului în educație, considerând că măsurile luate de guvern nu sunt întotdeauna în beneficiul elevilor.

„Este esențial ca educația să fie tratată cu prioritate și să fie ferită de influențele politice care pot dăuna dezvoltării generațiilor viitoare,” a declarat Costel Vicol.

În acest context, senatorul Vicol a pledat pentru o strategie coerentă și bine fundamentată pentru susținerea educației. El a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între toate părțile implicate – profesori, părinți, autorități locale și naționale – pentru a crea un mediu educațional care să permită elevilor să își atingă potențialul maxim.

Costel Vicol a accentuat și nevoia de a sprijini inițiativele locale care promovează dezvoltarea economică și socială, cum ar fi proiectele de turism și agricultură, pentru a oferi tinerilor oportunități de carieră și dezvoltare personală în județul Tulcea.

El spune că examenul de Bacalaureat din 2024 nu doar că a testat cunoștințele elevilor, dar a scos la iveală și provocările cu care se confruntă sistemul nostru educațional. Este timpul pentru o schimbare reală și durabilă, susținută de toți cei care cred în puterea educației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*