CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: „Guvernul încearcă să combată evaziunea fiscală, dar cu toate măsurile luate aceasta rămâne la un nivel ridicat”

Costel Vicol, senator USR Tulcea. FOTO Cristina Sîmbeteanu

CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: „Guvernul încearcă să combată evaziunea fiscală, dar cu toate măsurile luate aceasta rămâne la un nivel ridicat”Senatorul USR Costel Vicol a vorbit într-un interviu pentru CD TV despre măsurile fiscale pe care Guvernul le ia, dacă acestea sunt predictibile sau dacă nu cumva îngreunează și mai mult activitatea oamenilor.

Costel Vicol a explicat care sunt avantajele plății cu cardul.

„Într-adevăr sunt foarte multe zvonuri și se propagă în spațiul public, că se va scoate cash-ul și nu se va mai plăti cu cash, se va plăti doar cu cardul. Întâmplător, eu sunt un împătimit al plăților cu cardul.  E mult mai ușor și poți să-ți ții și tu evidența cheltuielilor”, a spus senatorul USR.  

Costel Vicol s-a mai referit la încercările Guvernului de a reduce evaziunea fiscală, dar deocamdată rezultatele nu sunt cele așteptate.

„În ceea ce privește evaziunea fiscală, pentru că guvernul asta încearcă să facă să combată evaziunea fiscală. Dar cu toate încercările pe care le-a avut până în momentul de față totuși suntem la un nivel ridicat în Europa de evaziune fiscală. Și atunci anumite instituții ale statului nu își fac treaba așa cum ar trebui să și-o facă. În momentul în care faci o plată cu cardul, atunci poți să urmărești și tu, dar și autoritățile statului, de unde ți-au provenit acei bani din salariu sau din închirieri, din business-ul pe care îl ai. Iar banii care se folosesc cash ridică foarte multe întrebări de unde provin acei bani “, a mai spus Costel Vicol.

Senatorul USR vine și cu o propunere care ar putea identifica persoanele care fac evaziune fiscală.

„Dacă aș fi la o instituție a statului care controlează… să spunem că ți-ai ridicat o casă. Ți-ai ridicat o casă și valorează casa respectivă un milion, două milioane de euro. Ți-ai făcut un business, ai avut banii, ți-ai făcut casa respectivă, dar trebuie să dovedești dacă tu pe banii cât valorează casa ai plătit și impozitul către stat. Dacă nu poți să dovedești că pe banii cu care tu ți-ai ridicat casă, ai plătit și impozitul către stat, atunci, într-adevăr ești un om care ai făcut o evaziune fiscală și ți-au venit bani negri de undeva”, a povestit Costel Vicol.

El consideră că populația trebuie informată mai bine atunci când sunt luate măsuri în domeniul fiscal.

„Întotdeauna sunt dezbateri atât în cadrul Senatului, cât și la Camera Deputaților. Nu știu cât de informați sunt oamenii. Populația ar trebui să fie informată atât prin televiziuni, cât și prin comunicate date de autoritățile publice centrale și locale”, a mai spus Costel Vicol.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*