CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: „Faleza din Tulcea nu este administrată cum trebuie”

Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro
Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro

Senatorul USR Costel Vicol a vorbit într-un interviu pentru CD TV despre faptul că faleza din Tulcea nu este administrată cum trebuie și autoritățile locale ar trebui să ia exemple despre cum arată zone similare din țări europene.

Costel Vicol a afirmat că Faleza Ivan Patzaichin nu este o zonă care să fie promovată.

„Promovarea turismului se face prin acte palpabile. Din păcate, în momentul de față Faleza Ivan Patzaichin nu este un loc care să fie promovată. Nu putem să promovăm ceva ce s-a întâmplat în urmă cu 30, 40 sau 50 de ani.  Ar trebui să avem un turism sustenabil. Cum se face promovarea. Vine turistul, îi place și promovează în locurile unde se întoarce el înapoi acasă, indiferent unde ar fi, în România sau în afara României, că sunt destui turiști străini, și spun către ceilalți, către comunitățile din care fac parte: am fost în Tulcea și mi-a plăcut, au o faleză foarte frumoasă, am fost în Tulcea, mi-a plăcut cum am plecat cu barca, cum sunt pontoanele așezate, am fost în Deltă pe brațe și nu a trebuit să mă dau jos din barcă pentru că nu mai e apă pe canal sau pe lac pentru că nu s-a mai făcut decolmatări și atunci mulți își ridică motoarele la barcă sau se dau jos din barcă și împing barca pentru că mâlul a ajuns la suprafață. Mai sunt 10 centimetri de apă. În curând o să avem pădure în loc de lac”, a spus Costel Vicol.

El a fost întrebat și despre modul în care arată faleza din Tulcea.

„Faleza din Tulcea nu este vorba de cum arată ea în ansamblu, ci de cum este administrată. S-au făcut renovări, s-a făcut faleza nouă însă acum ca să pui grătare fum, muzică, mă gândesc la filmele pe care le-am văzut cu acțiunea în perioada interbelică și mă duce cu gândul că tot acolo suntem. Deci nu avem ceva amenajat, ceva frumos elegant, făcând o comparație între faleza din Tulcea și o faleză din Italia. Foarte frumos este amenajată o faleză din Italia și la noi din păcate suntem retro, suntem foarte mult în urmă, nu putem să ne dezvoltăm. Nu avem o viziune pe termen lung ca să putem să promovăm turismul an de an și să avem cât mai mulți turiști atât din România, cât și din afara țării”, a spus senatorul USR.

Costel Vicol consideră că este nevoie de amenajarea unor spații frumoase în zona falezei din Tulcea.

„Cu siguranță trebuie ca turistul care vine să-și achiziționeze, apă suc înghețat, să mănânce sunt terasele care sunt destul de bine amenajate în momentul de față. Nu sunt de acord cu toate chioșcurile care apar și se mută ba în Piața Civică  ba pe strada Scurtă, ba pe faleză. E un joc așa încă nu avem o strategie prin care să se amenajeze niște spații curate, frumos amenajate prin care turistul să intre cu drag. Dacă mergem și vedem aceiași mici, aceeași bere, ne ducem un pic înapoi. Trebuie să avem o viziune pe termen lung să dezvoltăm zona asta, pentru că Tulcea și faleza sunt poarta de intrare în Delta Dunării. Cu drag vin oamenii, pleacă de acolo cu anumite sentimente sau păreri rău”, a mai declarat Costel Vicol.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Prea multe pretenti ,n-au fost in stare sa amenajeje doua spati verzi cu gazon si diferiti arbori, trandafiri etc ce sa le mai cerem, nu au viziune

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*