CD TV: Senatorul USR Costel Vicol: „Avem în municipiul Tulcea multe străzi care sunt începute și neterminate”

Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro
Costel Vicol, senator USR de Tulcea. FOTO Mitică Raftu / TLnews.ro

Senatorul USR Costel Vicol a vorbit într-un interviu pentru CD TV despre infrastructura din municipiul Tulcea și a afirmat că acolo sunt multe străzi care sunt începute și neterminate.

Costel Vicol a vorbit și despre situația podului Brăila – Tulcea.

„Să începem cu podul de la Măcin la Brăila.  De câte ori plec de la Tulcea către București, folosesc Slobozia și trec pe la Vadu Oii.  Uneori vin și pe podul de la Brăila. Acum trei săptămâni, am plecat către București și am spus să folosesc podul de la Brăila. Am avut o coadă de 12 kilometri, dacă nu mă înșel, de la ieșire din Măcin și până sus pe pod. Nu lucra nimeni, era o semaforizare pe un singur fir. Nu știu cum au gândit-o, dacă nu sunt muncitori pe lucrare, dă drumul pe ambele fire, pentru că erau decopertate doar câteva bucăți de asfalt , dă drumul să se circule, mai ales în weekend.

Sunt perioadele care sunt foarte încărcate cu turiști, pentru că Moldova nu poate să vină către mare decât pe podul de la Brăila ca să nu ocolească pe la Giurgeni sau Fetești. Lucrările au fost făcute prost de la bun început. Dacă podul are tablier metalic, trebuia să se aleagă o tramă specifică, un asfalt care să suporte căldura și de deasupra, dar și de dedesubt de la tablierul metalic. Ori nu s-a întâmplat asta și de acolo avem problemele respective cu podul. Nu mai spun că partea dinspre Brăila se lasă sau am fost și m-am uitat la pilon, au început să toarne ciment pentru consolidarea pilonului. E o muncă titanică. Eu sper să reușim și să facem podul ăla să fie funcțional tot timpul anului și 24 de ore pe zi”, a spus Costel Vicol.

El s-a referit și la infrastructura din municipiul Tulcea, la o groapă apărută recent sub piatra cubică în apropiere de zona centrală.

„Cred că vă referiți la groapa de pe strada Victoriei.  Într-adevăr a apărut acea lăsare de teren, nu e singura, s-au mai întâmplat în Tulcea, mai sunt probabil că dedesubt au fost de-a lungul timpului alte clădiri, au fost canalizări, au mai avut ceva asemănător pe Concordiei, unde s-au găsit vestigii. Sunt lucrări dedesubt. Din păcate avem și în municipiul Tulcea multe străzi care sunt începute și neterminate și aici aș putea să fac referire la strada Mahmudiei, care de patru ani, cred că este începută, săpată, nu se mai termină. Avem o stradă care s-a terminat – Păcii,  dar nu este atât de tranzitată ca și Mahmudiei care este o ieșire din oraș către Deltă, către Nufărul, Murighiol și Dunavăț. Nu se mișcă lucrurile așa cum ar trebui. Se lucrează, dar se lucrează foarte încet și parcă în ciuda cetățeanului tulcean”, a afirmat parlamentarul tulcean.

Costel Vicol a fost întrebat ce ar avea de reproșat administrației locale din acest punct de vedere.

„Nu știu dacă aș putea să reproșez autorităților locale. Cei care vin și obțin un contract la licitație și ulterior nu au oameni, nu au utilaje, acolo ar trebui să meargă primăria, cea care oferă contractele sau dacă țin de Consiliul Județean, cum ar fi drumul de mare viteză sau breteaua de la podul de la Brăila către Tulcea și drumul expres Tulcea-Constanța despre sunt discuții de 30 de ani și nu se mai începe. Cei care vin la licitație și vorbesc cu primarul sau cu președintele Consiliului Județean să dovedească că au utilaje, să dovedească că au forță de muncă calificată și când se apucă de lucru să dea drumul la treabă să se vadă ceva în urma lor.

În momentul când au obținut un contract și pe urmă încep să subcontracteze lucrările și să caute alte firme mai mici care să muncească pentru ei, pentru un profit, ca să le rămână lor un profit mai mare, atunci avem o problemă. Chiar dacă este licitație, dovedește-mi că ai utilaje, dovedește-mi că ai putere financiară ca să susții salariile oamenilor, ai utilaje și atunci dăm drumul la lucrare. Dacă a venit o singură persoană nu are nimic în spatele lui și obține licitația și, pe urmă caută subcontractori, să subcontracteze anumite părți, atunci într-adevăr avem o problemă și de aia nu merge”, a afirmat Costel Vicol.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*