„Casa Avramide“ din Tulcea este gazda „Caravanei Jocurile Științei“

Caravana Jocurile Științei poposește la Tulcea

În perioada 7 – 25 mai, la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32 se va desfășura Caravana Jocurile Științei, eveniment organizat de Asociația Pro Cunoaștere în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Institutul de Cercetări Eco‑Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Orășelul Cunoașterii din București.

 

”Copiii, profesorii și familiile vor putea pătrunde în lumea fascinantă a științei în cadrul Caravanei Jocurile Științei – proiect național care își propune să prezinte latura practică a științei prin exponate interactive, ateliere și experimente“, spun organizatorii.

Proiectul se adresează în special copiilor cu vârste între 4 și 16 ani și își propune să stimuleze interesul pentru știință prin creșterea gradului de acces la metodele de educație non formală.

Caravana Jocurile Științei invită copii, profesorii și familiile în lumea fascinantă a științei prin intermediul a două mijloace:

  1. un mini science center, constând într‑o galerie formată din 35 de exponate interactive care ilustrează în mod distractiv legi din fizică – optică, mecanică, electricitate, echilibru etc. –, matematică, geografie, logică etc. Galeria expozițională a science center‑ului cuprinde exponatele‑joc prin care copiii vor înțelege aplicabilitatea anumitor legi ale opticii, cum funcționează electricitatea, ce formă pot avea sunetele, densitatea lichidelor și multe alte fenomene interesante care pot fi explicate cu ajutorul științei. Printre atracțiile expoziției se vor regăsi diverse jocuri de IQ, Banca Muzicală, Pianul din linguri, Turnul din Hanoi, Oglinda distorsionată, instalație interactivă pentru teorema lui Pitagora, Kaleidoscop etc. Accesul în expoziție este 12 lei, iar pentru grupurile organizate accesul se face numai pe bază de programare la numărul de telefon 0723 390 449.
  2. Ateliere interactive gratuite pentru grupurile de copii

În cadrul Caravanei Jocurile Științei vor fi organizate și ateliere interactive pentru grupurile școlare. Atelierele sunt structurate în funcție de vârsta copiilor, au durată între 0,5 și 1,5 h și abordează teme de fizică, chimie, matematică

Ateliere disponibile:

  • Fizică și Chimie Distractivă, 7–10 mai – recomandat copiilor de gimnaziu și liceu. Realizate cu sprijinul BASF, atelierele de fizică și chimie distractivă vor cuprinde experimente care vor acoperi două domenii foarte actuale: Reciclarea și Știință în sprijinul naturii. Astfel, elevii vor putea înțelege din experimente cum putem recicla unele materiale extrem de folosite în zilele noastre, cum pot fi transformate reziduurile în biocombustibil sau cum putem purifica aerul.

În cadrul Caravanei Jocurile Științei Tulcea, 12 profesori de chimie vor primi o Trusă de Experimente pentru laboratorul din școală. Trusele conțin un set de substanțe și materialele necesare efectuarea a 20 de experimente în clasă și sunt realizate cu ajutorul BASF.

  • Atelierele pentru copiii de grădiniță și elevii de ciclu primar, 11–25 mai
  • Iluzia optică sau cum ne păcălesc simțurile (copii 4–7 ani) – atelierul își propune să explice legile opticii și invită copiii să înțeleagă cum apar iluziile optice.
  • Robotul echilibrist (copii 8–10 ani) – copiii se vor familiariza cu noțiuni de echilibru, centrul de greutate, și vor experimenta și testa cu ajutorul unui roboțel.
  • Moara de vânt (copii clasa a V‑a) – vom face o incursiune în istoria și mecanismul morii de vânt. Atelierul va ajuta copiii să‑și construiască propria moară de vânt.

În cadrul atelierelor copiii vor putea înțelege diverse legi ale științei, experimentând sau lucrând la un proiect propriu.

Atelierele se adresează doar grupurilor organizate, iar accesul se face numai pe bază de programare la numărul de telefon 0723 390 449.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*