Caravana Metropolis revine la Tulcea cu cinema în aer liber, între 9 și 14 iulie

Secvență din filmul Un an dificil

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber se oprește și în acest an la Tulcea, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Civică. Între 9 și 14 iulie, de la ora 21:30, iubitorii filmului vor avea ocazia să vadă 6 dintre cele mai premiate și apreciate pelicule din ultimul an. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe Facebook și Instagram.

Selecția oficială este un program în cadrul căruia sunt reunite cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalul de film de la Cannes, la Globurile de Aur, Premiile César și European Film Awards.

Caravana Metropolis – cinema în aer liber vine cu echipamente de proiecție de foarte bună calitate – un proiector digital mobil de 18 300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², oferind experiențe de film la nivelul celor mai prestigioase săli de cinema din Europa, într-un efort susținut pornit din dragoste pentru cinematografie și pentru cinefili.

Iată filmele care vor fi proiectate la Tulcea în acest an:

Frunze căzătoare / Fallen leaves

Regia: Aki Kaurismäki

Cu: Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen, Martti Suosalo

Durata: 81 minute

Rating: AP-12

Sinopsis: Ansa și Holappa, doi oameni singuratici, se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul înspre acest țel măreț este amenințat de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.

Înduioșător, tragic și comic deopotrivă, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki a obținut Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2023.

Cartea cu soluții / The Book of Solutions

Regia: Michel Gondry

Cu: Pierre Niney, Vincent Elbaz, Blanche Gardin

Durata: 102 minute

Rating: AP-12

Sinopsis: Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.

Inegalabilul Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism și „demonii creației”.

La Stejarul Bătrân / The Old Oak

Regia: Ken Loach

Cu: Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox, Claire Rodgerson

Durata: 113 minute

Rating: AP-12

Sinopsis: Cârciuma „La Stejarul Bătrân” este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci și singurul spațiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ține cu dinții de Stejarul Bătrân, iar răbdarea și resursele lui sunt puse la încercare atunci când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaților sirieni care sunt aduși în sat. Pe deasupra se mai înfiripă și o prietenie neașteptată.

Crima este a mea / Mon crime

Regia: François Ozon

Cu: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier

Durata: 102 minute

Rating: AP-12

Sinopsis: Paris, anii ’30. Madeleine este o actriță tânără și fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător de film celebru, Madeleine susține că a fost legitimă apărare, iar sentința îi este favorabilă. Tânăra se bucură de faima obținută peste noapte, dar adevărul iese curând la iveală.

Un an dificil / Une année difficile

Regia: Olivier Nakache, Éric Toledano

Cu: Mathieu Amalric, Jonathan Cohen, Pio Marmaï, Noémie Merlant

Durata: 120 minute

Rating: AP-12

Sinopsis: Albert și Bruno, doi cheltuitori compulsivi și îngropați în datorii, apelează la lucrătorii comunitari pentru a-și face ordine în viață. Astfel, cei doi întâlnesc un grup de tineri activiști de mediu și, ademeniți de berea și chipsurile gratuite mai degrabă decât de idealurile acestora, Albert și Bruno se alătură mișcării fără prea multă convingere. Un film realizat de autorii Intouchables, Olivier Nakache și Éric Toledano.

Scenariu de vis / Dream Scenario

Regia: Kristoffer Borgli

Cu: Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Jessica Clement, Star Slade

Durata: 100 minute

Rating: N-15

Sinopsis: Ce-ai face dacă într-o zi ai apărea pe nepregătite în visele tuturor oamenilor? Nicolas Cage este Paul, un familist apatic, profesor cu o afinitate pentru biologia evoluționistă, anxios în fața de propriului anonimat. Într-o zi, descoperă că a început să apară în visele altor oameni într-un ritm exponențial. Ca și în viață, prezența lui în aceste vise este banală și neintruzivă – este pur și simplu acolo, privind indiferent la fanteziile și coșmarurile străinilor. Cu toate acestea, devine o celebritate peste noapte și este copleșit de atenția care i s-a refuzat de mult.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Macaia în parteneriat cu Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas. Proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*