Autoritățile tulcene se pregătesc de inundații în urma Codului Portocaliu emis de Institutul Hidrografic

Navă comercială pe Dunăre în Municipiul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, a luat o serie de măsuri ca urmare a avertizării hidrologice de Cod Portocaliu, dar și a solicitării  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al Judeţului Tulcea, de completarea stocului de materiale necesare pentru intervenţiile de urgenţă, în vederea punerii în siguranţă a digurilor de apărare împotriva inundaţiilor aparţinând comunelor riverane Dunării.

Drept urmare s-a luat decizia constituirii, în regim de urgenţă, a unui stoc de materiale strict necesare pentru intervenţiile de urgenţă, în vederea punerii în siguranţă a digurilor de apărare împotriva inundaţiilor aparţinând comunelor riverane Dunării, sumele necesare pentru achiziţionarea materialelor urmând a fi asigurate din fondul special pentru prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale constituit la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea pe anul în curs.

De asemenea s-a luat decizia de acordarea dee suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, privind realizarea unor lucrări de decolmatare a Canalului de fugă, canal de deviere a albiei pârâului Taiţa pentru ocolirea bălţii Topraichioi, ȋn zona localităţii Satu Nou, comuna Mihai Bravu, judeţul Tulcea. Lucrările de decolmatare vor fi executate, ȋn regim de urgenţă, de S.C. ECODELTA S.A. care va suporta cheltuielile necesare pentru asigurarea combustibilului necesar utilajului ce va fi utilizat pentru efectuarea lucrărilor de intervenţie ȋn zonă şi va fi pus la dispoziţie de Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea.

La nivelul Comunei Ceatalchioi, în urma solicitării Primăriei de aici, s-a aprobat suportul tehnic în valoare de 2.650,00 mii lei, necesare pentru consolidarea malului drept al braţului Chilia, în amonte de localitatea Sălceni, judeţul Tulcea, afectat ca urmare a manifestării fenomenului de eroziune a digului pe sectorul km 112 – 111. Tot aici, s-a luat măsura de a se institui restricţii de viteză şi tonaj pe următoarele sectoare de drumuri judeţene:

– Drumul Judeţean DJ 222 N, sectorul Tudor Vladimirescu-Plaur, km 5+628 – 23+000: masa totală maximă admisă: 7,5 tone; viteza maximă admisă: – 40 km/h autocamioane și 60 km/h autoturisme.

–  Drumul judeţean DJ 222 N, sectorul Plaur-Canal 36, km 23+000 – 34+000: masa totală maximă admisă: 7,5 tone; viteza maximă admisă: – 40 km/h autocamioane și 60 km/h autoturisme.

Fac excepţie mijloacele auto de transport persoane, cele care aprovizionează cu alimente localităţile din Delta Dunării, pompierii, poliţia, salvarea, poşta, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolului de inundaţii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*