Au fost reluate căutările dispăruților de la Sfântu Gheorghe

Intervenție ARSVOM. FOTO ARSVOM

Autoritățile informează că au fost reluate căutările celor doi dispăruți de la Sfântu Gheorghe.

Potrivit Autorității Navale Române, în data de 31 August 2024, în jurul orei 18:15, a fost primit un apel la numărul de urgență 112 prin care s-a semnalat că două persoane au  dispărut după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Brațului Sf. Gheorghe în Marea Neagră.

„În urma apelului, a fost demarată imediat o operațiune de căutare și salvare coordonată de serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române. Căutările s-au efectuat cu unității mobile de intervenție aparținând ARSVOM, Poliției de Frontieră și un elicopter al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). De asemenea a participat la operațiune si Oficiul de Căpitănie Sf. Gheorghe, cu un RHIB din dotare.

Din cauza vizibiltății scăzute, generate de lăsarea întunericului, la ora 20:00, activitatea de căutare și salvare a fost suspendată.

În aceasta dimineață căutările au fost reluate cu o unitate mobilă aparținând ARSVOM.                                      

Din informațiile persoanei care a alertat autoritățile, cei doi barbați dispăruți au 59, respectiv 63 de ani. Unul purta un șort de culoare roșie, iar cel de-a doilea un șort de culoare kaki.

Este important de menționat că zona gurii de vărsare a Dunării este cunoscută pentru curenții puternici care reprezintă un pericol semnificativ” – Autoritatea Navală Română.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*