Aplicație militară pe Dunăre. Patru nave fluviale sunt implicate în exerciții

Nave militare pe Dunăre. FOTO Forțele Navale

Patru nave militare fluviale execută, în perioada 5-16 mai, activități de instrucție pe fluviul Dunărea. Vedeta Fluvială 154 și Vedeta Fluvială 157, din cadrul Divizionului 88 Vedete Fluviale, vor desfășura exerciții de menţinere și de perfecţionare a capacităţii operaţionale, actualizând totodată baza de date privind navigația fluvială pe tronsonul Tulcea-Sfântu Gheorghe. Luni, 6 mai, cele două nave militare vor participa la activitățile dedicate Zilei localității Sfântul Gheorghe din Delta Dunării.

În același timp, Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178, din cadrul Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, vor executa, de la Brăila până la Orșova, un marș de instrucție în vederea perfecționării deprinderilor ofițerilor în conducerea navelor și a echipajelor pentru exploatarea tehnicii de luptă și a armamentului de la bord. Cele două nave militare vor ajunge în portul Calafat, în seara zilei de miercuri, 8 mai, iar publicul din acest oraș-port dunărean le va putea vizita joi, 9 mai.

La Calafat, marinarii militari, sub comanda Generalului de Marină Nicolae Dumitrescu-Maican, au obținut o victorie importantă, în anul 1877, în Războiul de Independență, când au bombardat și au scufundat monitorul turcesc „Podgorița”. Pentru a marca acest moment din lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României, militarii Forțelor Navale Române vor participa, joi, 9 mai, la ceremonialul militar și religios organizat de Primăria municipiului Calafat, la Monumentul Războiului de Independență din Calafat, cu ocazia sărbătoririi zilei de 9 Mai, pentru a aduce în atenția publicului faptele de vitejie ale militarilor români din Războiului de Independență (1877-1878) și din cel de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

Monitorul 47 și Vedeta Blindată 178 își vor continua marșul de instrucție pe Dunăre și vor mai face escale în Portul Drobeta Turnu-Severin (sâmbătă, 11 mai; program de vizitare în intervalul orar 09.00-12.00), în Portul Orșova (duminică, 12 mai; program de vizitare în intervalul orar 08.00-11.00) și în Portul Giurgiu (marți, 14 mai; program de vizitare în intervalul orar 14.00-18.00).

Navele își vor încheia misiunea joi, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila. La bordul navelor fluviale, pe perioada celor zece zile de instrucție pe Dunăre, se vor afla și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securității căilor de comunicații și a graniței fluviale a României, pentru libera circulație a traficului de mărfuri și de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Niște nenorociți ! Delta Dunării este cea mai frumoasă deltă din Europa , este un areal protejat și nemernicii își bat joc de ea !Fauna este alungată , flora distrusă !CRIMINALLOR !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*