Accident rutier în afara localității Agighiol

Mai multe echipaje medicale au intervenit la accident. FOTO SAJ Tulcea

În cursul zilei de 18 noiembrie, un bărbat de 33 de ani, din județul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 222, în afara localității Agighiol, într-o curbă, nu a adaptat viteza la condițiile de drum (carosabil umed), a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat rănirea unui pasager aflat în auto, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

În aceleași condiții de drum și în aceiași zi un bărbat din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DN22A, între localitățile Ciucurova și Nicolae Bălcescu,județul Tulcea, într-o curbă nu a adaptat viteza la condițiile de drum (carosabilul fiind umed), a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un șanț.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto, să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum și trafic și să evite acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție.  În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau fulgilor de zăpadă, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse și pe timpul zilei, mai ales în condițiile de vreme nefavorabilă. Este recomandat de asemenea să se asigure buna funcționare a sistemului de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii.

„Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi ca în asemenea condiţii să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă.  Reamintim obligaţia conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor, când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar,“ au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*