Accident naval pe Dunăre la Mila 37. Două persoane au fost salvate din apă

Navă comercială pe Dunăre, la intrarea în Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

Un accident naval s-a produs marți în după amiază pe Dunăre.  Este vorba de o coliziune între două ambarcațiuni, în urma impactului două persoane necesitând intervenția echipelor de salvare.

Accidentul s-a înregistrat în jurul orei 14.00 în zona Milei 37, între o ambarcațiune de tip Laguna ce se deplasa dinspre localitatea Sf. Gheorghe spre Tulcea și un remorcher. Potrivit primelor date ale anchetatorilor, în condiții încă neelucidate, șoferul ambarcațiunii mai mici, un bărbat de 59 de ani din Tulcea a intrat într-un remorcher. În urma impactului, conducătorul ambarcațiunii și pasagerul din aceasta au fost aruncați în apă. Până la intervenția echipajelor de salvare, cei doi bărbați au fost salvați de către echipajul remorcherului.

Potrivit doctorului Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului de Ambulanță al Județului Tulcea, la locul accidentului naval s-a intervenit cu două ambulanțe, victimele fiind în șoc hipotermic, neavând alte leziuni. Pacienții au fost dezbrăcați de hainele ude, înveliți în păturile izotermice și transportați la Spitalul Tulcea pentru investigații medicale suplimentare.

Accidentul naval este anchetat de către reprezentanți ai Căpităniei Tulcea și ai Poliției Transporturi pentru a se stabili condițiile exacte în care s-a produs evenimentul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*