Accident naval pe Canalul Sulina, în dreptul localității Partizani. Din cele patru persoane implicate, una și-a pierdut viața

Brațul Sulina. FOTO Facebook Laszlo Ferencz Kelemen

Un accident naval a avut loc astăzi dimineața, pe Canalul Sulina, în dreptul localității Partizani, după ce două bărci, în care se aflau patru persoane, s-au ciocnit, iar o persoană a murit.

La fața locului s-au deplasat o ambarcațiune a ISU Tulcea și echipaje ale SAJ Tulcea. Într-una din bărci se aflau trei persoane, iar în cealaltă doar conducătorul. După impact, două din persoanele aflate în prima barcă au ajuns singure la mal, iar conducătorul celei de-a doua ambarcațiuni a recuperat-o pe cea de-a treia persoană din prima barcă.

Din păcate, echipajele medicale au constatate decesul acesteia.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul naval.

ISU Tulcea, despre accidentul naval

Accident naval în localitatea Partizani, județul Tulcea

”În această dimineață, în jurul orei  07:40, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta al județului Tulcea a fost alertat despre faptul că în dreptul localității Partizani, de pe Brațul Sulina avut loc un accident naval în care au fost implicate 2 ambarcațiuni, în una dintre ele fiind 3 persoane iar în cea de a doua o singură persoană.

Pentru gestionarea situației de urgență și acordarea îngrijirilor medicale, către locul evenimentului a fost direcționat un echipaj din cadrul Detașamentului Tulcea, cu  o ambarcațiune SAR, un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, Căpitănia Tulcea, 2 echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și personal din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea.

În urma impactului, una dintre ambarcațiuni s-a răsturnat, două dintre persoanele implicate reușind să iasă singure la mal până la sosirea forțelor de intervenție, iar o a treia persoană fiind scoasă din apă de către conducătorul celei de a doua ambarcațiuni. Din păcate, echipajele medicale aflate la fața locului au constatat decesul acesteia.

Toate persoanele implicate în accident au fost preluate de către echipajele de ambulanță în vederea evaluării” – ISU Tulcea.

Update

Informare din partea Autorității Navale Române

„Astăzi, în jurul orei 07:35, Căpitănia Zonală Tulcea a fost notificată prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 cu privire la un accident produs pe canalul Sulina în apropiere de localitatea Partizani.

O ambarcațiune de pescuit, la bordul căreia se afla doar conducătorul acesteia, și o ambarcațiune de agrement ce avea la bord trei persoane, inclusiv conducătorul, au intrat în coliziune. În urma impactului ambarcațiunea de agrement s-a scufundat. Un pasager în vârstă de 34 de ani, localnic din Partizani, și-a pierdut viața.

La fața locului au ajuns o șalupă ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Tulcea, precum și o ambarcațiune a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare, investigațiile fiind coordonate de Căpitănia Zonală Tulcea și Poliția Transporturi Navale Tulcea pentru a se stabili cauzele și împrejurările producerii accidentului” – ANR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*