Accident naval în Delta Dunării. O ambarcațiune în care se aflau patru turiști s-a răsturnat în zona Sfântu Gheorghe. Aceștia au fost salvați

Accident naval în Delta Dunării. FOTO ANR

Un accident naval a avut loc în Delta Dunării după ce o ambarcațiune în care se aflau patru turiști s-a răsturnat în zona Sfântu Gheorghe. Aceștia au fost salvați.

Potrivit ANR, ieri, în jurul orei 20:30, la vărsarea Dunării în mare, în zona Sfântu Gheorghe, o ambarcațiune de agrement cu 4 persoane la bord s-a răsturnat la circa 70 de metri de mal.

”Căpitanul de port Emil Cernamorit, din cadrul Oficiului de Căpitănie Sfântu Gheorghe, a reacționat prompt, intervenind operativ cu ambarcațiunea din dotare pentru salvarea celor patru persoane

căzute în apă. Faptul că toate purtau veste de salvare a contribuit esențial la prevenirea unei tragedii. Niciuna dintre persoanele salvate nu a necesitat îngrijiri medicale.

Cei patru turiști implicați în eveniment sunt din județul Prahova și se aflau în vacanță la Sfântu Gheorghe.

Din primele cercetări, cauza evenimentului este o greșeală de manevră, ambarcațiunea fiind surprinsă de valuri din lateral, ceea ce a dus la răsturnarea acesteia.

Ambarcațiunea a fost adusă și acostatată în siguranță la mal” – ANR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*