Weekend pascal plin de accidente și participanți la trafic beți în tot județul Tulcea

Polițiștii tulceni în acțiune. FOTO Cătălin Schipor
Polițiștii tulceni în acțiune. FOTO Cătălin Schipor

Weekend-ul în care a fost și sărbătoarea Peștelui a fost unul greu pentru polițiștii tulceni care s-au confruntat cu un val de cetățeni inconștienți care au ieșit pe șosele. Unii dintre ei au fost implicați chiar și în accidente rutiere.

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 56 ani din mun. Tulcea, care conducea un moped pe str. Isaccei din mun. Tulcea, având o concentrație de de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza localității Mihail Kogălniceanu, lucrătorii Postului de Poliție au depistat un bărbat de de 31 ani, localnic, care conducea un auto în localitatea Rândunica com. Mihail Kogălniceanu, având o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. În Mahmudia, polițiștii au fost solicitați să intervină la un mic accident. O minoră de 7 ani a căzut de pe ghidonul unei biciclete și a fost rănită. Polițiștii l-au testat cu etilotestul pe biciclist – un bărbat de 35 de ani, aparatul Drager indicând o concetrație de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În Măcin a fost înregistrat un accident rutier în care unul dintre șoferi se afla sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit reprezentanților IPJ Tulcea, un bărbat de 27 de ani din comuna Valea Teilor, în timp conducea un autoturism în orașul Măcin, nu a pastrat o distanță corespunzătoare față de autourismul care circula în fața sa, condus regulamentar de un bărbat de 44 ani din localitatea Măcin, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului a rezultat rănirea unui pasager din al doilea auto. Polițiștii au stabilit că primul șofer avea o concentrație de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce al doilea nu se afla sub influența alcoolului.

Tot în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, o femeie de 52 ani din municipiul Tulcea,  în timp ce conducea un autoturism între loc. Revărsarea și Rachelu, jud. Tulcea, a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar de un bărbat de 43 ani, din Isaccea. În urma accidentului a rezultat rănirea celui de-al doilea conducător auto implicat în accident. O altă femeie, în vârstă de 30 de ani a fost implicată într-un eveniment rutier în seara de 9 aprilie. Potrivit polițiștilor, conducătoarea auto, în timp ce conducea un auto între localitățile Victoria și Beștepe, a efectuat o manevră de evitare a unui obstacol apărut pe carosabil și a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în șanțul de scurgere.  În urma accidentului a rezultat rănirea conducătoarei auto.

În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru a se stabili exact împrejurările în care au avut loc evenimentele. Dosar penal a fost întocmit și pentru un bărbat de 41 de ani care a fost depistat de către lucrătoriii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea în timp ce conducea un auto pe pe strada având permisul de conducere în poziția reținut. De asemenea, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ceamurlia de Jos au depistat în loc. Ceamurlia de Jos, jud. Tulcea, un minor de 17 ani, din localitatea Babadag,  care conducea un moped neînregistrat. Și în Sarichioi, polițiștii au depistat pe raza de competență un bărbat de 30 ani, localnic, care conducea un moped fără a avea permis de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*