Weekend aglomerat pentru jandarmii din cadrul IJJ Tulcea

Jandarmii au avut un weekend plin. FOTO IJJ Tulcea

În perioada 2 – 5 februarie, aproximativ 45 jandarmi au acţionat zilnic, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, însumând peste 50 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice precum şi acţiuni în cooperare cu I.P.J. Tulcea pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Jandarmii au constatat şi aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 6900 lei vizând acte normative ca Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată fiind confiscată şi cantitatea de 0,5 mc material lemnos ce a fost predată Ocolului Silvic competent teritorial.

În aceeaşi perioadă efectivele din cadrul I.J.J. Tulcea au întocmit în mod independent actele sesizării organelor de urmărire penală pentru trei fapte penale cu 4 autori, respectiv 2 fapte prevăzute de prevederile art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în cauză fiind ridicate în vederea confiscării două unelte de pescuit, respectiv un prostovol şi una unealtă artizanală denumită halău şi 1 faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 alin. (1) Cod Penal – Distrugerea.

Efectivele IJJ Tulcea împreună cu efective din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Tulcea, au constatat o faptă penală prevăzută şi pedepsită de prevederile art. 64 din OUG23/2008 – privind pescuitul şi acvacultura, cu un autor, în cauză fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 242 kg peşte de diferite specii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*