VIDEO Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au indisponibilizat aproape o tonă de pește

Sute de kilograme de pește, raci și icre au fost confiscate în urma perchezițiilor. FOTO Poliția Română

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” al Poliției Române au indisponibilizat aproape o tonă de pește, unelte de pescuit, o ambarcațiune și un autoturism, în urma unor acțiuni pe apă și uscat, desfășurate pentru combaterea braconajului piscicol și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

 

 

În perioada 23 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” al Poliției Române au acționat pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, pe fluviul Dunărea și în Delta Dunării. În acest context au fost efectuate percheziții domiciliare, verificări și controale pe apă și uscat, pe raza județelor Tulcea, Constanța și în Delta Dunării.

În cadrul acțiunilor, oamenii legii au constatat 4 infracțiuni, dintre care 2 fapte au fost surprinse în flagrant delict, iar 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări. Cu această ocazie au fost confiscate 877 de kilograme de pește și alte viețuitoare acvatice, dintre care 55 de kilograme de raci, precum și 7 kilograme de icre de știucă.

Totodată, au fost indisponibilizate o ambarcațiune gonflabilă, un autoturism, 40 de setci din plasă monofilament, în lungime de 1.200 de metri, 3 setci din plasă fir textil, în lungime de 150 de metri, precum și un cântar electronic profesional.  Valoarea aproximativă a bunurilor supuse confiscării a fost estimată la 32.700 de lei.

Într-una din spețe, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 40 de ani, din județul Constanța, unde a fost descoperit un mega depozit. În urma cântăririi probelor găsite a reieșit că bărbatul suspect avea 770 de kilograme de pește, care ar proveni din braconaj piscicol, comis în complexul lagunar Razim-Sinoe. De asemenea, a fost descoperită o unealtă de pescuit tip setcă monofilament deținută ilegal și un cântar electronic.

În alt caz, oamenii legii au efectuat o percheziție la locuința unui bărbat, de 35 de ani, din județul Tulcea, unde au fost descoperite 28 de unelte de pescuit tip setci monofilament și 3 setci tip avă fir textil, fără mărci, un binoclu militar, spray iritant-lacrimogen, o pompă de aer pneumatică și 2 rame din lemn. Bunurile cu privire la care existau suspiciuni că ar fi fost utilizate la braconaj piscicol se aflau într-o ambarcațiune gonflabilă ținută pe bancheta din spate a unui autoturism.

În ambele cauze se fac cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul piscicol, iar bunurile și autoturismul au fost indisponibilizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*