VIDEO Deliciile culinare din Delta Dunării, prezentate la televiziunea turcă “Kanal 7”. Tătarii din Sulina au gătit preparate din pește pentru oaspeții străini

Sulina, prezentată la televiziunea turcă. FOTO Captură Video
Sulina, prezentată la televiziunea turcă. FOTO Captură Video

Jurnaliștii de la televiziunea “Kanal 7” din Turcia au poposit recent în județele Constanța și Tulcea pentru a surprinde bunătățile pregătite de etnicii tătari.

Emisiunea “Gustul lumii” (Dünyanın Tadı) prezintă Delta Dunării și Constanța drept zone care au stat vreme de 500 ani sub ocupație Otomană și care au împrumutat din rețetele cotropitorilor. Actualele generații prepară tot felul de mâncăruri, care mai de care mai delicioase.

Jurnalistul TV Yasin Esirgenç este cel care a discutat cu localnici din Sulina sau Constanța și le-a degustat preparatele. El a comparat apoi baclavalele românești și kobete cu gusturile din Turcia. Restaurantul Marea Neagră din Sulina i-a fost gazdă.

Nici șuberekul cu carne sau cel cu brânză nu au scăpat netestate. Toate acestea au fost condimentate cu ceai, dar și cu imagini frumoase din Delta Dunării, Sulina și portul Tomis din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*