Un individ proaspăt eliberat din penitenciar și-a bătut bunica, a incendiat apartamentul și a sărit pe geam

Politistii au intervenit pentru prinderea suspectului. FOTO IPJ Tulcea (Foto arhivă)

Libertatea nu este pentru toți, chiar dacă comisiile de eliberare condiționată decid acest lucru. Cel mai proaspăt exemplu a fost dat în Tulcea de un tânăr proaspăt eliberat din penitenciar, condamnat pentru fapte cu violență.

 

În după amiaza de joi, în jurul orei 17.50, o bătrână de 73 de ani din Tulcea a sunat la 112, cerând ajutorul oamenilor legii după ce nepotul său carelocuia împreună cu ea, a devenit violent și a agresat-o. La intervenție a fost trimis un echipaj de ordine publică, moment în care agresorul, nepotul victimei, s-a baricadat într-o cameră. Pentru că amenința și refuza să deschidă ușa, a fost chemat negociatorul poliției. Între timp agresorul a început să aprindă diverse lucruri din camera în care era închis.

Pentru că nu reușeau să îl convingă să renunțe și situația degenera, negociatorul împreună cu echipa de la ordine publică formata din polițiști și jandarmi a forțat ușa care era blocată. Când oamenii legii au pătruns în cameră, suspectul s-a aruncat pe geam, de la etajul 3. Prezența de spirit a unuia dintre polițiști – cms. șef Lucian Țugui – negociatorul, l-au salvat însă. Acesta a reușit să îl prindă în ultima clipă de mână, agresorul rămânând suspendat în aer. Cu ajutorul celorlalți polițiști și jandarmi, individul a fost ridicat și băgat în casă. Ulterior a fost încătușat și dus la psihiatrie, iar incendiul din cameră a fost stins.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru distrugere și violență în familie. Agresorul în vârstă de 24 de ani fiind recidivist. Fusese eliberat din penitenciar cu ultimul val care a beneficiat de noua lege a eliberării din cauza condițiilor improprii de detenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*