Tulcea a sărbătorit Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene

Prefectul Lucian Furdui a fost prezent la activitățile organizate pentru ziua de 9 mai la Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea în parteneriat cu Garnizoana Tulcea au organizat pe 9 mai, începând cu ora 10.00, la Monumentul Independenţei din municipiul Tulcea, o manifestare specială dedicată „Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Zilei Uniunii Europene”.

La eveniment au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, ai partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale, precum şi cetăţeni ai municipiului şi judeţului Tulcea.

După prezentarea onorului şi intonarea imnului de stat, a urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi precum şi alocuţiunile oficialităţilor prezente la eveniment.

Manifestările s-au încheiat cu, intonarea imnului Uniunii Europene, iar la final s-au depus coroane şi jerbe de flori.

„Anul acesta, marcăm pentru a 11-a oară Ziua Europei ca stat membru al acestei Uniuni. În mai 2007, când participam pentru prima dată ca cetățeni europeni la această sărbătoare, așteptările noastre ca nou veniți în acest proiect de cooperare economică și politică erau pe măsura eforturilor depuse ani de zile de România, dar și pe măsura angajamentelor asumate față de partenerii noștri europeni.
Ne pregătim pentru a prelua, în cel de-al doilea semestru al anului 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene. Vrem să facem acest lucru cu toată maturitatea și responsabilitatea, pentru consolidarea proiectului european, a valorilor și principiilor sale fundamentale, iar Guvernul are deja în vedere o pregătire serioasă, la nivel instituțional, tehnic și logistic, pentru asigurarea unui mandat de succes al României la Consiliului Uniunii.
Marcăm, tot astăzi, Ziua Victoriei Coaliţiei Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, care a însemnat o nouă etapă în istoria lumii. Acum, poate, mai mult ca oricând în ultimele decenii, nu trebuie să uităm ce au însemnat și ce suferințe au adus perioadele de conflict la nivel global, dar și la nivel de individ. Amenințările la adresa securității au căpătat între timp forme care, din păcate, lovesc în oameni nevinovați și neimplicați. În fața unor astfel de amenințări soluțiile pot fi găsite prin identificarea cauzelor, dialog și cooperare la nivel național, european și internațional. 
Și nu în ultimul rând, și poate cel mai important pentru noi, românii, ziua de 9 mai are și altă semnificație specială: marcăm Ziua Independenței de Stat a României. Se împlinesc 141 de ani de când, în 1877, Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe la acea vreme, spunea în fața deputaților țării: “Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare“, a declarat prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, prezent la ceremonie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*