Spectacol artistic prilejuit de aniversarea a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă – România

Autoritățile au fost prezente la spectacolul artistic prilejuit de aniversarea a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă - România. FOTO Prefectura Tulcea

Primăria Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea şi Ansamblul Artistic „Baladele Deltei” au organizat marți, 14 noiembrie 2017, la Sala Polivalentă din municipiul Tulcea, un spectacol artistic prilejuit de aniversarea a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă – România.

 

Tulcenii au sărbătorit, cu mic, cu mare, aniversarea a 139 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, printr-un programul artistic pregătit special pentru această sărbătoare. Printre steguleţele tricolore şi costumele naţionale tradiţionale ale artiștilor, au răsunat cântecele specifice acestei sărbători, în aplauzele celor prezenţi. Pe scena Sălii Polivalente din municipiul Tulcea, au urcat ansamblul artistic „Baladele Deltei“, ansamblul folcloric „Doruleţul“, grupurile corale „Magia Deltei” și „Cantus Libera”, grupul instrumental „Țara Silvaniei”, și nu în ultimul rând, invitații speciali, Dinu Iancu Sălăjeanu, Sava Negrean Brudașcu, Nicoleta Voica și Angelica Flutur. Prefectul Judeţului Tulcea, domnul Lucian Furdui a participat, alături de tulceni, la această sărbătoare.

În alocuțiunea domniei-sale, Prefectul Județului Tulcea, Lucian Furdui a transmis tulcenilor următorul mesaj:

„Stimaţi tulceni!

Domnule preşedinte al Consiliului Judeţean, domnule primar, domnule director al Ansamblului Baladele Deltei, onoraţi parlamentari!

Mulţumită eforturilor legislative ale tuturor parlamentarilor din judeţele Tulcea şi Constanţa, Parlamentul României adoptă acum doi ani legea prin care se instituia ziua de 14 noiembrie – Ziua Dobrogei, recunoscând importanţa pe care această dată o are pentru locuitorii acestei provincii.  După unirea Moldovei cu Ţara Românească, fapt petrecut în 1859, alipirea Dobrogei la Patria Mamă în urmă cu 139 de ani reprezenta o nouă şi crucială etapă în procesul de desăvârşire a unităţii de stat a românilor, proces care a culminat cu Marea Unire din 1918.

Pentru Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea, Ziua Dobrogei are, pe lângă valenţele istorice, o însemnătate sporită. Acum 139 de ani, mai precis pe 10 noiembrie 1878, Domnitorul Carol I semna decretele de numire a primilor funcţionari administrativi în Dobrogea, George Mihail Ghica devenind astfel primul prefect al judeţului Tulcea. Era momentul când Carol I afirma că „Dobrogea va deschide ţării un nou izvor de bunăstare”.

La mulţi ani, Dobrogea!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*