Seminarul „Delta te provoacă la aventură!” a fost găzduit de Consiliul Județean

CJ Tulcea a fost gazda Seminarului „Delta te provoacă la aventură!”

La Tulcea s-a ținut Seminarul „Delta te provoacă la aventură!”, organizat de Asociația de Management al Destinației Turistice „Delta Dunării” și găzduit de Consiliul Județean.

Cu acest prilej, cei 30 de ghizi de turism veniți la Tulcea, din întreaga țară, pentru a participa la un infotrip de trei zile în Delta Dunării, au fost primiți de oficialitățile administrative și turistice ale județului și, respectiv, ale municipiului.

Astfel, au fost împărtășite impresii și discutate concluzii în urma vizitelor întreprinse în teritoriu, oaspeții declarându-se per ansamblu încântați de frumusețea și bogățiile locului. Au fost subliniate, totodată, și aspecte negative remarcate de participanții la infotrip, cum ar fi problema deșeurilor menajere, identificate pe traseele turistice, sau existența unor construcții considerate inadecvate pentru Delta Dunării din punct de vedere al protecției mediului.
Ca o concluzie a discuțiilor, a fost subliniată necesitatea înființării unei asociații de ghizi turistici la nivelul județului Tulcea care să pregătească ghizi atât pentru Delta Dunării, cât și pentru Rezervația Munții Măcinului, acest lucru constituind un factor deosebit de important în dezvoltarea turismului în zonă.

„Vreau să felicit organizatorii pentru mai mult decât interesantul eveniment care a avut loc în aceste zile la Tulcea, și-anume infotripul „Delta te provoacă la aventură!”, care, iată, a reunit la Tulcea 30 de ghizi turistici din întreaga țară precum și conducerea Federației Naționale a Ghizilor de Turism din Romania, în scopul pregătirii și informării acestora „la cald” în legătură cu tot ceea ce înseamnă Delta Dunării și mirificul ținut din care face parte.
Vreau să cred că această experiență în Delta Dunării v-a convins definitiv că aceste locuri merită promovate în țară și peste hotare și în acest sens ne bazăm pe dumneavoastră, ghidul turistic fiind unul dintre pilonii importanți în dezvoltarea turismului durabil în destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord, și care contribuie, fără echivoc, la construirea unui brand al județului”, a declarat, la începutul întâlnirii, vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. O inițiativă excelentă, felicitări organizatorilor! Consider că pentru vizitarea celor două arii naturale protejate importante din județul Tulcea, Rezervația Biosferei Delta Dunării și Parcul național Munții Măcin, grupurile de vizitatori trebuie însoțiți de ghizi foarte bine pregătiți, autorizați și atestați/avizați de administrațiile celor două rezervații. S-ar evita, în acest fel, transmiterea unor informații eronate și s-ar evita multe din încălcările regulilor de vizitare care se mai înregistrează în prezent în special în Delta Dunării. Cred că Asociația de Management al Destinației Turistice „Delta Dunării” și ARBDD și APNMM ar trebui să se implice și în organizarea unor serii de cursuri de instruire a ghizilor din toată țara în vederea atestății propuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*