Ședința Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional, la Tulcea

Tulcea a fost gazda Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat miercuri, 23 mai, la Sala Mihail Kogălniceanu, la ședința Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020, în cadrul căreia s-a prezentat stadiul implementării programului operațional pe fiecare axă prioritară și pe tipuri de instrumente financiare (ITI Delta Dunării, SUERD).

La lucrările conduse de Camelia Coporan, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au participat reprezentanții Comisiei Europene, în frunte cu Carsten Rasmussen, șeful Unității România a Departamentului pentru politică regională și urbană, ai Autorității de Management POR, precum și președinți de consilii județene din întreaga țară.

„Este o onoare pentru noi să găzduim, astăzi, Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional 2014-2020, aici, la Tulcea. Lucrările au început de ieri pe o problematică a județului nostru, au fost dezbateri, lucrări pozitive, care au arătat stadiul în care ne aflăm noi, cei de la Tulcea.  Ne bucurăm de prezența la Tulcea a reprezentanților Comisiei Europene, a domnului Carsten Rasmussen, a reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale, dar și a reprezentanților județelor din România.

Sper că va fi o întâlnire constructivă care ne va lămuri și, în cele din urmă, va corija, în funcție de problemele pe care noi le vom ridica, anumite discrepanțe care se regăsesc în programe și care nu se pliază foarte bine pe dorințele noastre. Trebuie să recunosc sincer, din discuțiile pe care le-am avut ieri, că am văzut o deschidere totală a reprezentanților Comisiei Europene pe problematica ridicată de noi, la Tulcea. Cred că și astăzi vom beneficia de același lucru, fapt foarte important și foarte interesant pentru toți cei care reprezentăm, până la urmă, interesele de dezvoltare a județelor și, ca un tot unitar, a României.

Sunt convins că vom avea lucrări fructuoase și sper să se desprindă toate ideile benefice cu privire la atragerea fondurilor europene, pentru o cât mai bună absorbție, dacă nu maximală, a acestora“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Programul Operațional Regional, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost aprobat de Comisia Europeană în iunie 2015 și reprezintă unul dintre cele mai mari programe de investiții din România, fiind poate cel mai important program pentru autoritățile locale din țară. Din bugetul alocat de FEDR de 6,7 miliarde de euro, în acest moment, Autoritatea de Management POR împreună cu agențiile de dezvoltare regională au lansat 53 de apeluri de proiecte, care înseamnă peste 85% din alocarea programului. Au fost depuse peste 6.700 de proiecte, care depășesc 7 miliarde de euro însumate, din care, în urma evaluării, peste 4.700 de proiecte au fost declarate eligibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*