Sărbătoare la Mănăstirea Celic-Dere. Slujba pentru Hramul bisericii a fost oficiată de PS Visarion, Episcopul Tulcii

PS Visarion a participat la slujba de la Celic-Dere. FOTO Episcopia Tulcii
PS Visarion a participat la slujba de la Celic-Dere. FOTO Episcopia Tulcii

Mănăstire Celic-Dere din Episcopia Tulcii și-a serbat hramul bisericii mari ,,Adormirea Maicii Domnului”.

Programul slujbelor pentru ziua hramului a început din ajun cu oficierea Vecerniei, Utreniei și a Prohodului Adormirii Maicii Domnului, iar a doua zi au fost săvârșite Aghiazma, Sfântul Maslu, Acatistul Adormirii Maicii Domnului și slujba Ceasurilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, la slujbă asistând numeroși credincioși, atât din județul Tulcea, cât și din țară sosiți cu autocarele în pelerinaj și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului ca fiind o străveche și venerabilă zi a creștinătății și despre însăși Maica Domnului, ca model al mamelor creștine, rugătoare, devotate și jertfitoare.

În același timp Maica Domnului este ocrotitoarea mănăstirii de peste 170 de ani, de când a fost înființată mănăstirea.

La momentul potrivit al slujbei s-au împărtășit cu Sfintele Taine numeroși credincioșii care s-au pregătit pentru aceasta. În cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii, ieromonahii și monahiile adormiți întru Domnul de-a lungul vremii, precum și soborul actual al mănăstirii.

Prima atestare a hramului mănăstirii este la anul 1846, când un grup de 60 de familii de ruși declară la vamă că merg la hramul Mănăstirii Celic – Dere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*