Restricții de viteză pe brațul Chilia în urma accidentelor navale: se fac cercetări hidrografice

Viteza de deplasare a ambarcațiunilor a fost restricționată. FOTO Adrian BOIOGLU

Autoritățile competente au decis să verifice segmentul de Dunăre unde în ultima perioadă s-au înregistrat două accidente navale. În acest scop, la fața locului au fost trimise două nave ale Direcției Hidrografice Maritime, iar în zonă a fost impusă limită de viteză.

Pe bratul Chilia între Km 101 și Km 114 au fost impuse o serie de restricții între 7 și 11 mai de către Administrația Fluviala a Dunării de Jos Galați, aici, structuri specializate din compunerea Direcției Hidrografice Maritime executând o misiune de cercetare hidrografica și oceanografica. Este vorba de două ambarcațiuni cu lungimea cuprinsa între 7 și 12 m, aceasta din urmă, ambarcațiunea hidrografică „Cătuneanu 2“ fiind dotată cu stație radio VHF și poate fi contactată de navele ce tranzitează brațul Chilia în canalul international VHF 16.

În perioada respectivă se limitează viteza de navigație la 10 km/h între Km 101 si Km 114 precum și apropierea la mai putin de 100 m de ambarcațiunile ce participa la misiune.

Administrația Fluviala a Dunării de Jos Galați atrage atenția comandanţii navelor şi convoaielor, conducerile societăţilor de navigaţie şi agenţii economici de agenturare, care transportă mărfuri pe Dunăre, că trebuie să ia măsurile de respectare a „Regulamentului de Navigaţie pe Dunăre în sectorul romanesc ediția 2013” şi a recomandărilor recente și vor tine legătura cu Căpitănia Zonală Tulcea, pentru a obține informații privind condițiile de trecere din zonă.

UPDATE:

Potrivit unor noi informații restrictiile de viteza sunt pentru a se pentru a găsi eventual alte mine navale cum au fost găsite cele în luna aprilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*