Razii în etape ale lucrătorilor Serviciului Rutier din cadrul IPJ Tulcea

Dosar penal pentru un tulcean prins la volan sub influența alcoolului

În perioada 16 – 22 octombrie,  Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În această perioadă, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii tulceni acționează pe raza județului Tulcea pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Analizele privind riscul rutier efectuate de Poliția Rutieră Tulcea au arătat faptul că abaterile săvârşite de către pietoni, viteza, conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere și încălcarea regulilor de circulație de către biciclişti sunt printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic privind respectarea regulilor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa în 5 etape pe o perioadă de 7 zile, astfel:

În prima etapă, în data de 16 octombrie polițiștii rutieri au avut în vizor asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, precum şi pe principalele intrări şi ieşiri din localităţi.

În această etapă, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 11 pentru nerespectarea vitezei regulamentare, 6 pentru neportul centurii de siguranță în mers, 2 pentru neacordarea priorității de trecere.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 8 permise de conducere în vederea suspedării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și 6 certificate de înmatriculare.

Pe 17 octombrie se desfășoară a doua etapă care vizează neacordării priorităţii de trecere pietonilor, precum și combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

În a treia etapă, care se va desfășura pe 18 octombrie, polițiștii vor acționa în mediul rural și urban pentru sancţionarea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice și combaterea nerespectării normelor rutiere privind traversarea drumului public.

În etapa a patra, care se va desfășura în data de 19 octombrie, se vor derula activități preventiv-reactive în vederea combaterii nerespectării normelor rutiere de către biciclişti.

În perioada 20 – 22 octombrie se va desfășura a cincea etapă, activitate ce va viza combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*