Razii ale polițiștilor pe apă și uscat, în Delta Dunării și pe Marea Neagră pentru depistarea braconierilor

Politistii au prins in flagrant mai multe ambarcatiuni care pescuiau ilegal

În urma activităților desfășurate această săptămână de polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării, au fost constatate 27 de infracțiuni, au fost aplicate peste 400 de amenzi și au fost confiscate 455 kg. de pește proaspăt, peste 150 de plase de pescuit, precum și 3 autovehicule și 3 ambarcațiuni folosite la braconat.

 

În perioada 10 – 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării a Poliției Române au efectuat verificări și controale pe apă și uscat, în Delta Dunării și pe Marea Neagră, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse piscicole și a pescuitului ilegal.

În cadrul acțiunilor organizate, au fost verificate 151 de obiective, dintre care 37 de societăți comerciale, 31 de amenajări piscicole și 31 de piețe și târguri.

Astfel, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni, pentru comiterea cărora sunt cercetate 31 de persoane.

Au fost aplicate 427 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei, dintre care 18 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Totodată, au fost confiscate 455 kg. de pește proaspăt, 137 de setci monofilament, 16 setci din fir textil, 3 autovehicule și 3 ambarcațiuni.

 

Astfel, la data de 14 noiembrie a.c., polițiștii au depistat, în localitatea Galicea Mare, un bărbat, de 43 de ani, care deţinea în autoturism, în vederea comercializării, 98 kg. de pește specia novac, fără a deține documente de proveniență pentru acesta.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform articolul 64, litera h din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

D|ouă zile mai târziu, pe 16 noiembrie a.c., polițiștii au depistat, pe malul lacului Sinoe, în dreptul localității Sinoe din județul Constanța, doi bărbați, de 30 și 38 de ani, care au pescuit 15 kg. de pește, știucă și caras, cu 14 plase tip setci monofilament.

Peștele a fost confiscat și predat spre valorificare unei societăți de profil, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 64, litera k din O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*