Program cultural-artistic dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu Romania la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea

Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Tulcea a aniversat Unirea Basarabiei

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a organizat astăzi o manifestare cultural – artistică la care au luat parte elevii liceului, profesorii și invitați de marcă ai urbei tulcene.

Corul ,,Carpe in Deum” al liceului a interpretat un buchet de cântări patriotice, între care amintim: ,,Deșteaptă-te române!”, ,,Pe-al nostru steag e scris Unire!”, ,,Nu plânge Maică, Românie!”, ,,Basarabie măreață.” A urmat un moment poetic, în care elevi din clasa a XII-a au recitat poeziile: ,,Fratelui meu basarabean” de Gigi Stanciu; ,,Basarabia pe cruce” de Adrian Păunescu și ,,Limba noastră” de Alexei Mateevici.

A urmat apoi prezentarea conferințe istorice ,,Rolul Bisericii în Unirea Basarabiei cu România” susținută de către Pc. Pr. Ion Nicolae Sorin, profesor de istorie în cadrul Seminarului Teologic din Tulcea.

În încheiere, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt arhieresc în care a evocat semnificația zilei de 27 martie 1918 pentru românii de pretutindeni, îndemnând pe tinerii elevii la iubire și devotament față de țară, de credință și de valorile spirituale ale neamului nostru.

Totodată a evocat figura plină de har și cultură a vrednicului de pomenire mitropolit Antonie Plămădeală al Ardealului, basarabean de origine, născut la Stolniceni. A împărtășit elevilor din amintirile mitropolitului legate de locurile natale de peste Prut, și prezentând totodată cartea ,,Basarabia” a mitropolitului Antonie, apărută în anul 2003.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*