Polițiștii tulceni vor fi în număr mare pe străzi și vor veghea la liniștea și siguranța locuitorilor

Sute de polițiști sunt prezenți pe străzile din județul Tulcea în perioada minivacanței. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, pentru ca minivacanța de Anul Nou să se desfășoare în condiții de siguranță, peste 400 de poliţişti tulceni vor acţiona, în tot județul, în zonele cu aflux mare de public, pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Cei peste 400 de polițiști care vor acționa zilnic, vor face parte din structurile operative, respectiv de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de acțiuni speciale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Având în vedere că valorile de trafic vor crește în această perioadă, Poliția Rutieră recomandă participanţilor la trafic să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie sporită, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

De asemenea, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să își pregătească autoturismul pentru deplasări la distanțe mari (ex: pentru deplasări în zona de munte anvelopele specifice sezonului, lanţurile antiderapante, lopata, săculeţul cu nisip sunt obligatorii).

Dacă plecați cu trenul vă recomandăm să fiți vigilenți pe parcursul călătoriei, să nu vă lăsați bagajele nesupravegheate și să nu oferiți informații despre dumneavoastră persoanelor necunoscute. Încercați, pe cât posibil, să nu dormiți în tren sau în sălile de așteptare.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea le recomandă celor care aleg să zboare cu avionul spre vacanță, să se informeze cu atenție cu privire la agenția de turism de la care cumpără biletele, să fi atenți la ,,ofertele de nerefuzat,,, să nu își păstreze obiectele valoroase în bagajele pentru cală, să se asigure că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*