Polițiștii tulceni au fost dotați cu pistol radar – Cinemometru Laser TruCam

Începând cu data de 29 iunie 2018, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea utilizează echipamente de ultimă generație pentru depistarea celor ce depășesc limita legală de viteză în traficul rutier din județul Tulcea.

De la sfârșitul lunii iunie, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea folosește un Cinemometru Laser TruCam, un echipament de ultimă generație pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor.

Aparatul este perfect pentru a fi folosit în orice locație și orice condiții, atât ziua cât și noaptea.
Cinemomentrul TruCAM este un aparat care măsoară și înregistrează viteza de deplasare a autovehiculelor și poate depista viteza autovehiculelor de la o distanță de peste 1.000 metri.

Noul aparat este folosit de toți polițiștii rutieri atestați din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
Până în acest moment, cinemomentrul a fost folosit pe drumurile naționale și județene din Tulcea, urmând să fie folosit inclusiv, în municipiul Tulcea.

Folosirea acestui aparat are ca obiectiv principal creșterea siguranței rutiere și a cetățeanului pe drumurile publice.
Noul echipament de măsurare a vitezei s-a dovedit util în activitatea Poliției Rutiere.

În perioada 1 ianuarie – 5 iulie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 24 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 18, principalele cauze generatoare ale acestora fiind: nerespectarea regimului legal de viteză (6 accidente), conducerea sub influența alcoolului (4 accidente), indisciplina pietonală (4 accidente), abateri comise de bicicliști (3 accidente).

În acest context, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea atrag atenția tuturor conducătorilor auto, atât locuitorilor județului cât și celor care tranzitează zona, să respecte regimul legal de viteză, în primul rând pentru siguranța proprie și a celorlalți participanți la traficul rutier, dar și pentru evitarea unor eventuale evenimente rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Domnii polițiști au fost surprinși cu pistolul radar in actiune in timp ce își ascundeau vehiculul logan alb fără sirenă mai..pe o străduță secundară fara sa poata2fi observați și dând dovadă de profesionalism in fotografie. Dar nu este nimic constituția europeană o sa le ardă fundul atunci când vor trebui sa fie semnalizati. Mult succes la pândă hoților

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*