Polițiștii tulceni au aplicat zeci de amenzi, au reținut permise și certificate de înmatriculare în a doua zi de Paște

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

Reprezentanții IPJ Tulcea au comunicat că în săptămâna de după Paște se acționează pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza județul Tulcea. Măsura a fost luată după ce, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii martie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea, s-au produs 8 accidente rutiere grave.

S-a stabilit că principalele cauze generatoare ale accidentelor din 2018 sunt indisciplina pietonală – pentru 3 accidente, conducerea sub influența alcoolului – pentru 2 accidente și viteza – pentru 1 accident rutier. În acest context, polițiștii tulceni acționează în 5 etape pe o perioadă de 7 zile, în vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic și respectării regulilor de circulație.

În prima etapă, în a doua zi de Paște – 9 aprilie, s-a acționat pentru creșterea vizibilității, prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și sancționarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice la volan. În cadrul acestei acțiunii, polițiștii au aplicat 45 sancțiuni contravenționale în valoare de 26590 de lei, au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*