Poliția s-a pus pe micii hoți de material lemnos din județul Tulcea

Politistii au confiscat lemnul tăiat ilegal. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii tulceni au confiscat peste 18 metri cub de material lemnos în valoare de 2.690 lei și au aplicat amenzi de 47.930 lei, în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a infracțiunilor silvice.

Pentru contracararea acestei categorii de fapte, în perioada 6 – 13 octombrie a.c, polițiști tulceni împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani și Direcției Silvice, au desfășurat acțiuni de verificare a legalității activităților desfășurate în domeniul silvic.

Polițiștii au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de 47.930 lei, au ridicat în vederea confiscării 18 metri cub de material lemnos, în valoare de 2.690 lei și au constatat 5 infracțiuni.

Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea și polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea.

Unul din cazuri a fost înregistrat pe 6 octombrie, când polițiștii Postului de Poliție Ceamurlia de Jos au identificat un bărbat , care în cursul lunii septembrie 2017 ar fi tăiat fără drept peste 1200 de arbori și 250 secțiuni arbori, din extravilanul comunei Ceamurlia de Jos. Trei zile mai târziu, pe 9 octombrie, polițiștii Postului de Poliție Murighiol au fost sesizați cu privire la faptul că în lizierele de salcâmi de pe raza comunei Murighiol, au fost tăiați ilegal mai mulți arbori.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați doi bărbați de 19 ani și 24 ani, ambii din comuna Murighiol, care în perioada 7 – 8 octombrie ar fi tăiat 31 de arbori, fără drept.

Pe numele suspecților, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută de art.107, alin.1 lit.a din Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*