Piese inedite de caligrafie și pictură au fost expuse la Muzeul de Artă din municipiul Tulcea

Muzeul de Artă Tulcea. FOTO ICEM Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și cei doi vicepreședinți, Dumitru Mergeani și George Luchici au participat, marți dimineață, la vernisajul unei expoziții organizate pentru a marca împlinirea a 22 de ani de cooperare dintre Tulcea și Suzhou, China.

„Suntem, acum, în fața unei noi expoziții aduse de prietenii chinezi la Muzeul de Artă din municipiul nostru. Prin operele de artă expuse astăzi aici, într-o clădire cu o deosebită semnificație istorică pentru orașul și județul nostru, ni se relevă o mică parte din cultura chineză. Vă reamintesc faptul că, în cadrul parteneriatului nostru cu omologii chinezi, au mai fost organizate o serie de expoziții la Tulcea, fiecare dintre ele extrem de interesante pentru publicul tulcean iubitor de artă: prima a fost acum șapte ani, iar ultimele au fost în urmă cu doi ani“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În discursul său, președintele CJ Tulcea a prezentat, pe scurt, toate evenimentele cultural – artistice organizate în cadrul parteneriatului Tulcea – Suzhou – de la expoziția de caligrafie din 2010, până la expozițiile de fotografie, de tehnică medicală sau mătase din ultimii ani.

Amintim faptul că pe data de 20 septembrie 1995, Traian Panait, la vremea aceea vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea și Zhang Xinsheng, primarul orașului Suzhou, au semnat, la Suzhou, Protocolul de Înfrățire dintre județul Tulcea din România și Municipalitatea din Suzhou – China. Acesta a fost primul pas al colaborării fructuoase dintre cele două unități administrativ – teritoriale.

Despre semnarea acestui protocol a vorbit și fostul senator Trifon Belacurencu, care, în calitate de subprefect, a făcut parte din delegația care s-a deplasat în China în septembrie 1995, alături de Mihai Nicolae, la vremea aceea primar al municipiului Tulcea.
De asemenea, despre colaborarea româno-chineză au vorbit, în termeni laudativi, și primarul municipiului, Constantin Hogea, prefectul Lucian Furdui și Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii.

În discursul său, șeful delegației chineze, Ni Yan, vicepreședinte al Federației Cercurilor de Literatură și Artă din Suzhou, a salutat prietenia dintre cele două popoare, a vorbit despre expoziția de caligrafie și pictură adusă în fața publicului tulcean iubitor de artă și a prezentat următorul pas pe care autoritățile din Suzhou îl întreprind pentru a sublinia respectul pentru colaborarea Tulcea – Suzhou: acordarea titlului de „cetățean de onoare“ pentru președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În acest sens, o delegație a Consiliului Județean se va deplasa, săptămâna viitoare , în Suzhou, China, pentru a participa la ceremonia de acordare a acestei distincții.
Delegați chinezi – artiști din zona Suzou
Din delegația chineză fac parte Ni Yan, vicepreședinte al Federației Cercurilor de Literatură și Artă din Suzhou, He Wei, director adjunct al Departamentului Comunicare al Federației Cercurilor de Literatură și Artă din Suzhou, Wang Weilin, președinte al Asociației Caligrafilor din Suzhou, Zhu Shumin, secretar general al Asociației Caligrafilor din Suzhou, Chen Weibing, vicepreședinte al Asociației Pictorilor din Suzhou, Gu Zhijun, vicepreședinte al Asociației Pictorilor din Suzhou, Qin Ruixing, consilier al Asociației Caligrafilor din Suzhou.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*