Olimpicii naționali la informatică se află în tabără de pregătire la Tulcea

Cei mai buni elevi la informatică sunt în tabără de pregătire la Tulcea

Județul Tulcea este gazda Taberei de pregătire a lotului național lărgit de informatică, ce se ține în perioada 11-18 aprilie. Dintre elevii participanți la această tabără,, în urma probelor de baraj vor fi desemnați participanții la două olimpiade internaționale.

Din Lotul Naţional Lărgit de Informatică fac parte 20 de elevi din categoria seniori și 12 elevi reprezentând juniorii care, în perioada 11-18 aprilie, respectiv 13 – 18 aprilie, vor susţine câte două probe de baraj pentru selecție, în urma cărora vor fi desemnați participanții care vor constitui echipa reprezentativă a României la Olimpiada de informatică a țărilor din Europa Centrală și Olimpiada Balcanică de Informatică din acest an.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost organizat în sala de conferințe a Hotelului „Esplanada” de către Inspectoratul Școlar Județean, Colegiul „Anghel Saligny” Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean, al Primăriei Municipiului și al Fundației Frâncu pentru Progres și Educație.

„Tot timpul se spune ca avem o țară bogată. Sunt amintite bogății precum aurul de la Roșia Montană, petrolul din Marea Neagră, apele minerale, gazele naturale, pădurile etc. Se uită, uneori, poate cea mai importantă avuție națională, mai exact oamenii și potențialul lor iar domeniul IT a fost un izvor nesecat de talente. Nu întâmplător în birourile Microsoft a doua limba vorbită e limba română. Astăzi găzduim la Tulcea lotul național lărgit de Informatică, tineri excepționali de la prestigioase licee și colegii de informatică din toată țara, care se pregătesc pentru Olimpiada de Informatică a țărilor din Europa Centrală și Olimpiada Balcanică de Informatică. Ei reprezintă cu adevărat patrimoniul României. Succes în continuare și să ne reprezinte cu onoare în competițiile internaționale!”, a transmis vicepreședintele CJ Dumitru Mergeani a transmis celor prezenți la festivitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*