Măsuri de ordine publică adoptate de jandarmi pe timpul manifestărilor cultural – artistice prilejuite de Zilele Municipiului Tulcea

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine și liniște publică. FOTO IJJ Tulcea

În perioada 15 – 16 august, peste 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor cultural – artistice prilejuite de Zilele Municipiului Tulcea şi Ziua Marinei Militare.

Începând cu data de 15 august de la ora 9.00, jandarmii vor fi alături de cetăţeni pe Faleza municipiului Tulcea şi în Orăşelul Copiilor – Lacul Ciuperca. De asemenea se va acționa şi cu un echipaj de ordine publică în Oraşul Sulina unde vor fi manifestări prilejuite de Zilele Oraşului Sulina.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, buna desfăşurare a manifestărilor ocazionate de aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, încălcarea normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Având în vedere faptul că la aceste manifestări se estimează participarea unui număr mare de persoane, atât organizatorii, cât şi participanţii, au obligaţia să respecte toate reglementările prevăzute de legislaţia în vigoare pentru prevenirea oricăror fapte ce pot afecta siguranţa cetăţenilor şi programul manifestărilor.

Jandarmii tulceni recomandă cetăţenilor:

  • să acorde o atenţie deosebită modului de asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase la vedere în autoturisme bunuri de valoare care pot atrage atenţia (obiecte de îmbrăcăminte, bani, documentele personale sau ale maşinii) şi nu în ultimul rând să acorde o grijă deosebită copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime;
    Totodată, participanţii la adunările publice sunt obligaţi:
  • să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau de jandarmi;
  • să nu poarte arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente;
  • să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
  • să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau de jandarmi;
  • să evite consumul excesiv de alcool;
  • să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;
  • să sesizeze prompt organele de ordine publică prin contact direct sau prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, despre săvârşirea unei fapte penale sau contravenţionale sau despre producerea unei situaţii de urgenţă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*