Mai multe accidente cu pietoni s-au înregistrat în județul Tulcea: poliția a demarat acțiuni pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni

FOTO Ilustrativ - Polițiștii au fost solicitați să intervină la accident. FOTO Cătălin Schipor

Zeci de accidente rutiere în care au fost înregistrate de la începutul anului în județul Tulcea, o parte dintre ele mortale. Polițiștii au demarat o acțiune de sancționare și conștientizare a pietonilor, dar și a șoferilor mai ales că în ultimele zile s-au mai înregistrat câteva evenimente rutiere.

 

 

Potrivit polițiștilor, în dimineața zilei de 8 noiembrie, o femeie de 39 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe str. Gavrilov Corneliu din municipiul Tulcea, la intersecția cu str. Miron Costin, nu a păstrat distanța față de autoturismul care circula în fața sa, condus de un bărbat de de 52 din Tulcea. Acesta oprise pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, auto lovit a acroșat și pietonul, rezultând rănirea acestuia. în aceiași zi, un bărbat de 32 de ani din comuna Luncavița, în timp ce conducea un auto în localitate a acroșat un bărbat de 50 ani, care se afla pe carosabil. În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului.

Potrivit datelor polițiștilor, în perioada 1 ianuarie  – 25 octombrie, la nivelul județului Tulcea au fost înregistrate 86 accidente rutiere, pe fondul indisciplinei pietonale, soldate cu decesul a trei persoane, rănirea gravă a 14 persoane și rănirea ușoară a 71 persoane.

Situațiile în care pietonii au fost implicați în accidente rutiere au fost: pieton în traversarea regulamentară/neregulamentară a drumului, pieton staționat pe carosabil, pieton în mers pe carosabil și pieton în mers pe acostament.

În această situație, IPJ Tulcea anunță că începând cu data de 6 noiembrie și până pe 12 noiembrie, Serviciul Rutier desfășoară acțiuni pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Obiectivele acestor acțiuni vizează combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni, dar și prezența activă a Poliției Rutiere pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*