Instructorii auto independenți din Tulcea, nemulțumiți de felul în care se desfășoară examinările. Prefectul Lucian Furdui dă vina pe blocarea angajărilor la Serviciul de Permise

Instructorii auto, întâlnire la Prefectura Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea
Instructorii auto, întâlnire la Prefectura Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul județului Tulcea, domnul Lucian Furdui, s-a întâlnit cu mai mulți instructori auto independenți, pentru a preluat și soluționa nemulțumirile acestora.

Astfel, conform petiției semnate de instructorii auto Mircea Dumitru, Ion Stan, Gabriela Carpov, Tudor Iordan, Vasile Mureșanu și Constantin Dumitru, se solicită Guvernului o intervenție urgentă pentru abrogarea prevederii din Ordinul Ministerului Transporturilor nr.733/2013, ordin ce prevede că instructorii autorizați care lucrau ca persoane fizice autorizate nu vor mai putea să își exercite activitatea în această formă.

“Solicitam parlamentarilor tulceni și nu numai lor, să pună în circuitul legislativ proiectul Legii Formatorilor Auto, care zace de ani buni în sertarele parlamentarilor, pentru a fi protejați și a nu mai fi la mâna grupurilor de interese”, se arată în petiția depusă la Instituția Prefectului de către instructorii auto mai sus menționați. 

La rândul sau, prefectul Lucian Furdui i-a asigurat pe petenți de întreaga colaborare, doleanțele acestora fiind imediat transmise tuturor parlamentarilor tulceni. Deasemenea instructorii auto s-au plâns faptul că programarea online pentru examenele auto se desfășoară cu dificultăți, pozițiile fiind foarte rapid ocupate imediat după miezul nopții.

“Sunt multe persoane care se programează și nici măcar nu au început scoala de șoferi, deasemenea sunt persoane care se programează, ocupă poziția și nu se prezintă la exament, am avut o zi cu 12 locuri ocupate degeaba, persoane care s-au înscris dar nu s-au prezentat, într-un fel este și o problemă creată artificial. La nivel național cred ca suntem pe penultimul loc la capitolul  personal” a declarat Tiberiu Nan, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule.

Prefectul Lucian Furdui a precizat că situația la nivelul Serviciului este foarte grea dar cu toate acestea problemele nu au ajuns la nivelul altor județe în care se așteaptă și până la șase luni.

“Am participat la o ședința la nivel național și nu ne putem plânge, sunt și situații mult mai dificile. Dacă luăm în calcul că avem doar trei examinatori auto, trebuie să ne rugăm să nu se întâmple ceva mai rău, să se îmbolnăvească sau să plece. Nu ne putem compara cu Bacăul de exemplu, care are 36 de oameni, Tulcea are nouă posturi per total din care opt sunt ocupate, trei sunt examinatori. La momentul de față angajările sunt blocate iar calificarea unui examinator durează foarte mult oricum”, a declarat Lucian Furdui. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*