FOTO Ziua Marinei, celebrată la Tulcea. Horia Teodorescu: “Mă bucur să văd foarte mulți copii preluând de la bunicii lor obiceiul sărbătoririi acestei zile”

Ziua Marinei la Tulcea. FOTO CJ Tulcea
Ziua Marinei la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat la manifestările organizate în portul Tulcea cu ocazia Zilei Marinei.

La evenimente au mai participat, alături de prefectul Lucian Furdui și de viceprimarii Andaluzia Luca și Petre Marinescu, reprezentanți ai instituțiilor militarizate, ai Ministerului Afacerilor Interne, dar și parlamentari tulceni.

„Mă bucur să văd an de an o audiență numeroasă la parada navelor sau la jocurile marinărești. Mă bucur să văd foarte mulți copii preluând de la bunicii lor obiceiul sărbătoririi acestei zile de o importanță deosebită pentru noi. Vreau să îmi exprim deplinul respect pentru activitatea pe care o desfăşoară marinarii tulceni, dar şi pentru cei care activează în domeniile conexe şi care sunt acum la ceas de sărbătoare. Forțele navale reprezintă și astăzi un corp de elită al armatei romane, un adevărat ambasador al țării noastre, de care suntem mândri și care ne reprezintă cu cinste și profesionalism în lume“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Ziua Marinei Române a fost sărbătorită, astăzi, la Constanța, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galați, dar și în Parcul Herăstrău din București.

Marcată anual în ziua sărbătorii creștine Adormirea Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, Ziua Marinei a devenit, de-a lungul anilor, o sărbătoare a întregii comunități tulcene.

Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, privind instituirea Zilei Aviației Române și a Zilei Marinei Române, publicată în Monitorul Oficial din 1 octombrie 2004.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*