FOTO Ziua Armatei Române sărbătorită la Tulcea la Cimitirul Eroilor

Veteranii de Război sunt celebrați la Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea în parteneriat cu Garnizoana Tulcea au organiza astăzi pe 25 octombrie, începând cu orele 10.00, la Cimitirul Eroilor din municipiul Tulcea un ceremonial militar și religios dedicat sărbătoririi ZILEI ARMATEI ROMÂNE.

La eveniment au participat mai multe oficialități, veterani de război și localnici. După prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat s-a ținut oOficierea serviciului religios. A urmat salutul drapelului de luptă și intonarea imnului de stat, alocuțiuni ale oficialităților locale, depuneri de coroane și jerbe de flori și defilarea gărzii de onoare

„Doamnelor şi domnilor cadre militare în rezervă şi în retragere.  Ziua Armatei Române îmi oferă ocazia să mă adresez dumneavoastră, reprezentanţi ai unei structuri profesioniste a statului de drept, şi să exprim aprecierea pentru modul în care vă îndepliniţi atribuţiile în slujba concetăţenilor dumneavoastră!
Acum 73 de ani, pe 25 octombrie 1944, după Bătălia de la Carei, bravii soldaţi români eliberau cu totul pământul românesc de sub ocupaţia străină, zi în care armata română a trăit un moment înălţător prin întregirea hotarului firesc al patriei noastre.

Aşa cum ştie tot românul, prestigiul armatei noastre s-a construit în timp prin devotament şi profesionalism. În ultimii ani, Armata română şi-a îndeplinit misiunile încredinţate, fapt apreciat în mod deosebit de aliaţii şi partenerii internaţionali. Unii dintre militarii noştri au plătit cu preţul vieţii ducerea la bun sfârşit a misiunilor, iar unitatea, coeziunea şi loialitatea acestei instituţii al cărei crez este „Onoare şi Patrie” sunt clădite pe acest sacrificiu al lor.

Gândurile mele se îndreaptă şi către veteranii şi invalizii de război, care au suferit în conflagraţii, regretând că niciodată nu vom putea răsplăti cumva faptele pe care le-au săvârşit ca noi să trăim în libertate!

Ziua Armatei Române este ziua dumneavoastră, a militarilor şi civililor care vă serviţi patria. În numele românilor, vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce faceţi, zi de zi, în nobila profesie, vă felicit pentru devotamentul şi profesionalismul cu care vă îndepliniţi misiunile, vă urez sănătate, putere de muncă şi succes în activitate! La mulţi ani!“ a transmis prefectul Județului Tulcea, Lucian Furdui.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*