FOTO Tulcenii au sărbătorit Unirea Principatelor Române în Piața Tricolorului

Unirea Principatelor Române a fost aniversată și la Tulcea, în Piața Tricolorului. FOTO Facebook

​Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, autoritățile au organizat un ceremonial militar şi religios dedicat acestui eveniment. ​Manifestarea s-a desfășurat în Piața Tricolorului din municipiul Tulcea, începând cu orele 10.00.

La eveniment au participat militari, reprezentanți ai autorităților locale și descentralizate și ai cultelor religioase.

„Aniversarea Unirii Principatelor Române ne aduce aminte, an de an, că puterea românilor a stat și va sta întotdeauna sub semnul Unirii.
Făra 24 ianuarie 1859, n-ar fi fost posibilă Unirea cea Mare, idealuri desăvârșite prin acte de mare solidaritate ale poporului roman. Suntem într-un moment în care cu toții trebuie să înțelegem că avem nevoie de solidaritate mai mult decât oricând și vă îndemn să rămâneți optimiști precum românii de altă dată, iar actele de curaj ale înaintașilor noștri să vă fie călăuză în năzuințele dumneavoastră. Importanța istorică a unificării Moldovei cu Țara Românească este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de dubla sa alegere ca domnitor al celor două principate române,“ a transmis prefectul Tulcei, Lucian Furdui.

„Astăzi, la 159 de ani de la Mica Unire, eveniment ce a arătat, în mod incontestabil, dorința românilor acelor vremuri, dar și ingeniozitatea lor, noi, românii acestor vremuri, avem datoria sacră de a ne aminti, de a prețui și de a ne respecta înaintașii, cei care, prin curajul și sacrificiul lor, ne-au oferit țara pe care o iubim și o slujim azi, fiecare de pe poziția lui în societate. Să nu ne uităm eroii, să nu ne uităm datoria ce-o avem față de țară, să nu uităm de responsabilitatea față de viitor, față de copiii noștri!“ a transmis și Andaluzia Luca, viceprimarul municipiului Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*