FOTO Trei pescari „electrici“ au fost prinși de către un echipaj de jandarmi, cu barca plină de pește

Ambarcațiunea și motorul au fost indisponibilizate de către jandarmi. FOTO IJJ Tulcea

În dimineața de 13 iulie, în jurul orei 4.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona municipiului Tulcea, pe malul Dunării, zona digului de protecţie din capătul str. Atelierelor.

Jandarmii au observat trei persoane de sex masculin care veneau cu o barcă de pe fluviul Dunărea cu intenţia de a acosta la mal. Echipa de jandarmi a procedat la oprirea, legitimarea persoanelor şi controlul ambarcaţiunii.
Cu ocazia controlului în barcă au fost găsite fără forme legale, un dispozitiv electric pentru pescuit, un acumulator auto şi aproximativ 90 kg peşte de diferite specii.

Persoanelor în cauză li s-a întocmit proces verbal de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 65, alin. (1) lit.a din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind înaintate împreună cu mijloacele materiale de probă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost dată în custodie unei societăţi comerciale de profil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*