FOTO Întâlnire între polițiștii tulceni și elevii din Topolog

Polițiștii tulceni s-au întâlnit și au vorbit cu elevii din Topolog. FOTO IPJ Tulcea

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat activități preventiv educative în cadrul instituției de învățământ din comuna Topolog, județul Tulcea . Circa 300 de elevi au primit informații privind regulile de circulație pietonală, delincvența juvenilă, siguranța pe internet și pe rețelele de socializare.

Întrucât copiii reprezintă o categorie vulnerabilă din punct de vedere al riscului rutier, majoritatea accidentelor rutiere în care sunt implicați producându-se pe fondul traversărilor neregulamentare sau a neatenției în alegerea locurilor de joacă, siguranța acestora constituie una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Astfel, la data de 22 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Cabinet și Postului de Poliție Topolog, în parteneriat cu Primăria Topolog, au desfășurat activități preventive pe linie de educație rutieră, delincvență juvenilă, siguranța pe internet în cadrul Liceului Tehnologic din comuna Topolog, la care au participat cadre didactice și circa 300 de elevi din clasele I – VIII, dar și din învățământul liceal.

Tematica prezentată de polițiștii tulceni a fost extrem de variată, cuprinzând aspecte legate de siguranța minorilor când circula pe stradă, când utilizează Internetul, când sunt singuri acasă sau când trebuie să se deplaseze într-o excursie.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au prezentat elevilor informații privind regulile de circulație pietonală, semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere, importanța acestora, precum și câteva exemple de evenimente rutiere în care sunt implicați pietoni.

Polițiștii Serviciului Cabinet au prezentat elevilor de clasa a IX-a și a X-a calendarul de admitere în unitățile de învățământ a Ministerului Afacerilor Interne, care pregătesc agenți și ofițeri de poliție, precum și condițiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere la o școală de poliție.

Au fost discutate aspecte legate de abilitățile necesare unui polițist, avantajele oferite tinerilor ce urmează școlile de poliție, iar elevii au fost invitați să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere de poliție și au fost încurajați să se pregătescă din timp.

De asemenea au fost dezbătute teme cu privire la prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Elevii au demonstrat că și-au însușit multe cunoștințe și deprinderi în ceea ce privește siguranța personală și că au reținut principalele prevederi legislative privind siguranța minorilor pe drumurile publice.

În a doua parte a activității, polițiștii au prezentat elevilor autoturismele din dotare, care aveau în funcțiune semnalele acustice și luminoase și echipamentele specifice. Cei mai încântați au fost preșcolari și școlarii, care au admirat autospecialele polițiștilor.

La finalul activității, elevii au primit din partea polițiștilor tulceni pliante informative, veste reflectorizante și revista Poliției Române.

În aceeași zi, polițiștii au continuat activitățile cu o acțiune preventivă pe străzile comunei Topolog pentru creșterea vizibilității bicicliștilor și a vehiculelor cu tracțiune animală în scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere pentru această categorie de participanți la traficul rutier și conștientizarea de către aceștia a pericolelor la care se expun prin nerespectarea legislației rutiere și lipsa echipării regulamentare.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*