FOTO Infrastructura veche a Enel din județul Tulcea a fost pusă la pământ de la prima ninsoare. S-a apelat la contractori pentru a se remedia defecțiunile

Viscolul și zăpada au făcute pagube mari acolo unde infrastructura a fost slabă. FOTO ENEL

În urma condiţiilor meteo deosebite din perioada 18-19 ianuarie 2018, cod portocaliu şi galben de vânt în rafale, cu viteze de peste 130 km\h, în judeţul Tulcea s-au înregistrat avarii semnificative în instalaţiile de distribuție a energiei electrice.

Pagubele produse de vânt și chiciură sunt însemnate – 6 stâlpi de înaltă tensiune şi 115 stâlpi de medie tensiune au fost rupţi de furtună. Zona Deltei Dunării a fost grav afectată, și continuăm eforturile pentru alimentarea cu electricitate a localităților rămase fără tensiune.

Acolo unde situația permite, s-a decis racordarea clienților strategici sau vulnerabili (spital, pompe apă) cu prioritate prin grupuri electrogene. Un număr de 21 grupuri de capacitate între 125 – 500 KVA au fost repartizate pentru a acoperi o arie cât mai largă din zona ce a rămas nealimentată din cauza distrugerii reţelelor de înaltă şi medie tensiune.

În localitățile Valea Nucarilor și Sarichioi se fac în acest moment (20 ianuarie – n.r.), manevre pentru instalarea generatoarelor aduse. În Agighiol, Visterna, Baia, Panduru, Beidaud și Slava Cercheză, alimentarea clienților este realizată, parțial, prin generatoare. De asemenea, alte 6 grupuri electrogene sunt transportate pe Dunăre, spre alte localități izolate, însă drumul este îngreunat de sloiurile formate pe fluviu. Se lucrează pentru restabilirea alimentării unui număr de 5300 de consumatori din zona Deltei. Circa 60 echipe E-Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor intervin în teren pentru a reface reţelele avariate.

Enel recomandă clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, și numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) – 0800 070 555, 0800.070.444 și 0800.070.888.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*