FOTO Elevii tulceni au participat în număr mare la evenimentul “Promovarea ofertei Educaționale a Poliției Române pentru anul 2018”

Mascații le-au arătat spectatorilor cum arată o intervenție de-a lor. FOTO IPJ Tulcea

Peste 200 de persoane, mare parte elevi tulceni au participat la evenimentul organizat de către IPJ Tulcea. Au asistat la demonstrațiile polițiștilor, au putut vedea armamentul, echipamentele din dotare şi maşinile de intervenţie ale acestora și au putut interacționa liberi cu oamenii în uniformă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea în parteneriat cu S.C. Kaufland România S.C.S au desfășurat un eveniment ce a avut ca temă „Promovarea ofertei educaționale a Poliției Române pentru anul 2018“. Evenimentul a avut loc în parcarea hipermarketului Kaufland din municipiul Tulcea și a avut ca scop promovarea profesiei de polițist.

Polițiștii Serviciului Acțiuni Speciale au intrat în scenă în forță, prezentând publicului o serie de exerciții demonstrative  – un exercițiu de reținere a unui autovehicul în trafic, un exercițiu pentru restabilirea ordinii publice și de descurajare a elementelor perturbatoare prin folosirea câinelui de intervenție și un exercițiu de imobilizare a unor persoane violente ce tulbură ordinea și liniștea publică în mediul stradal și exerciții demonstrative de mânuire a tomfei din dotare.

După ce mascații și-au demonstrat abilitățile de a scoate din joc băieții răi, în parcarea hipermarketului au fost expuse patru ateliere de cunoaștere:

  • cel al Serviciului Rutier și Serviciului de Ordine Publică – au fost prezentate trei autospeciale ale Poliției Rutiere și o autospecială de ordine publică;
  • cel al Serviciului Criminalistic – au fost prezentate laboratorul criminalistic, trusele criminalistice și detectorul de metale;
  • cel al Serviciului Resurse Umane – polițiștii unde au înmânat elevilor pliante cu ofertele educaționale a instituțiilor de învățământ M.A.I. și informații despre condițiile de recrutare și probele eliminatorii;
  • cel al Serviciului Acțiuni Speciale – au fost expus echipamentele specifice de protecție și intervenție, armamentul și tehnica din dotare a acestei structuri.

Elevii și toți cei interesați au putut afla de la polițiști despre tainele prelevării de urme de la locul comiterii unei infracţiuni, dar și despre avantajele și dezavantajele profesiei de polițist.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*